Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha a szívével vagy az ízületeivel van gond, kedden vigyázzon!

szívbetegség, szívprobléma, infarktus, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kissé javulni kezd a helyzet, de a tartós igénybevétel miatt még mindig lehet tüneteket tapasztalni!

Az időjárás-érzékenyek számára átmenetileg elkezd javulni a helyzet, de a panaszok ennél makacsabbak lehetnek. Ha ön is küzd visszatérő keringési panaszokkal, ízületi bántalmakkal, vagy gyakran lehangolt az időjárástól, ön is érintett lehet! Kritikus front terhelés érte! Ön is frontérzékeny lett? Nagyon fontos kérdést tárgyal most a meteogyógyász®!

Kedden délnyugaton markáns, máshol enyhébb kettősfront jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke. A szélre érzékenyekre is nehéz nap vár.

Kezdetben a Dunántúl egy részén esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés. Emellett élénk, erős lesz az északkeleti, északi szél, folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek (sajnos ez is csak átmeneti lesz).

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken.

Nagyjából egy hete rendkívül megterhelő időszak köszöntött ránk, így még akkor is tapasztalhat fejfájást, rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny. A következő napokban lehűlés és fokozódó igénybevétel lesz jellemző!

Pollen:

A pollenszint alacsony, de már szokatlanul korán beindult a pollenszezon, főleg a mogyoró van már jelen tüneteket okozó mennyiségben. A csapadék délnyugaton csökkenti a koncentrációt, máshol azonban enyhébb fokban jelentkezhetnek allergiás tünetek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához