Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha eddig nem volt panasza, hétfőn könnyen lehet

orvosmeteorológia, front, fejfájás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kifejezetten megterhelően indul a hét, nagy igénybevételre lehet számítani.

Az időjárás-érzékenyek kimondottan nehéz napra számíthatnak, tartós és változatos panaszok léphetnek fel. Ha önnek is migrénes vagy görcsös fejfájás van, ingadozik a vérnyomása, nyugtalan vagy feszült, ön is érintett lehet! Ez igazán nem hiányzott!

Jön a kettősfront! Egyáltalán nem olyan, mint lenni kellene - magyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nagyon megterhelő lesz a humánmeteorológiai® helyzet: sokaknál alvásproblémák léphetnek fel, és vérnyomás-, illetve emésztési panaszok is jelentkezhetnek.

Egész nap kettősfront hat szervezetére. Alvászavarok léphetnek fel, ez pedig nagyon negatív hatással bír, hiszen a pihenés hiánya, a napközben tapasztalható fáradtság veszélyeket is rejthet.

Nyugaton az erősödő szél is okozhat panaszokat, amennyiben erre érzékeny, akkor elsősorban ingerlékenységet és idegességet tapasztalhat. A gyerekek kezelhetetlenebbek, nyugtalanabbak lehetnek. Migrénesen és görcsösen is fájhat a feje, ez egyéni érzékenységtől függ, és akár napon belül is változhat.

A megterhelő időszak miatt immunrendszere is nagy igénybevételnek van kitéve, fontos a folyamatos immunerősítés. A fertőzések elkerülése céljából gyakran mosson kezet, a szokásosnál is jobban ügyeljen a higiéniára.

Szabadtéri tevékenységek

Többfelé lesz eső, zápor, általában nem kedveznek a feltételek a szabadtéri programoknak. Az esernyőt napokig tartsa magánál! Réteges öltözet javasolt, a csapadékkal együtt fokozatos lehűlés is érkezik!

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőn már erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az északi hegycsúcsokon akár havas eső, kisebb havazás kialakulása sem kizárt. Az élénk, erős délies szél, ami délután északnyugatira fordul a Dunántúlon. Hajnalban 2-9, délután 5-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához