Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hasi görcsök és fejfájás keseríthetik meg a csütörtököt

hasfájás

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett az ízületi bántalmak is fokozódhatnak.

Az időjárás-érzékenyek számára megterhelő lehet a fronthoz köthető időjárás-változás, de a mostani légköri helyzet másokat is megviselhet. Ha görcsös fejfájást, keringési problémákat, vagy akár ízületi panaszokat tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Lesznek tartósan borult, esős területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebb lehet, és arrafelé a hűvös idő is okozhat panaszokat.

Országszerte számíthat tehát arra, hogy a hidegfrontra érzékenyek panaszai felerősödhetnek. Amennyiben ön is érintett, akkor fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhat, illetve a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni, és az ízületesek lehetőleg kerüljék a mostani időszakban a vörös húsok fogyasztását. Jó hír, hogy az alvászavarok többeknél mérséklődnek, végre pihenhet egy kicsit a kimerült szervezet.

Főleg nyugati és a középső tájakon élőknél okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget, ezért a munkahelyen is gyengébben teljesíthet, nehezebben mehet még a rutinfeladatok elvégzése is. Élénk színű ruhákkal, színes virágokkal feldobhatja a napot, a színes dolgok inspirálóan hathatnak a szellemre és a kreativitásra is. A szél ingerlékennyé, nyugtalanná tehet sokakat, ezen kívül fejfáját is okozhat.

Balesetveszély:

A közlekedők helyenként nedves, csúszós útszakaszokra, vízátfolyásokra számítsanak, amik területén megnövekszik a féktáv, nehezebb irányítani a gépjárművet. Vezessen lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! A nyugati és a középső régiókban élénk, olykor erős oldalszél is ronthatja a menetstabilitást, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához