Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erős fagy, hó és melegfront vár ránk hétfőn!

bubble-1893368 1920

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontérzékenyek ezt nagyon nehezen fogják elviseli!

Azért ez már nagyon durva! Hajnalban még erős fagyok, majd többfelé havazást okozó melegfront! Nehezen adja meg magát a sarki légtömeg. Frontérzékenyeknek igen megterhelő ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Nem hagynak pihenőidőt a frontok a szervezetünknek! Felettünk birkózik a korábban jött sarki eredetű légtömeg és egy délutántól érkező enyhébb légtömeg. A reggeli órákban még a sokfelé erős lehűlés és a párás-ködös idő határozza meg a humán-meteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Ez a keringési és vérnyomás problémák szaporodását okozza elsősorban, de a fényszegény időszakokban erősödő lehangoltsági tünetekre is számíthatunk. Az újabb és jelentősebb terhelést az érkező melegfront okozza, ami csak lassan okoz érzékelhető melegedést, de a terhelő hatásait a frontérzékenyek nagyon megérzik. Fejfájás, szédülés, rosszullétek, a gyulladásos folyamatok erősödése, alvásproblémák jelentkeznek, amit tovább ront a főleg északkeleten várható vegyes csapadék, továbbá a megélénkülő szél.

A folytatásban is az erős változékonyság lesz a jellemző, tovább terhelve a szervezetünket. Akinek erősebb panaszai jelentkeznek a változó időjárás miatt ajánlott a fokozott érzékenységének a kezelése, mert a gyakran előjövő terhelések az egészségi állapot romláshoz vezethetnek. Nézzen erre nagyon tanulságos eseteket honlapunkon, az "Így gyógyulhat a Meteo Klinikán"

menüpontban.

Szabadtéri:

Több dolog is zavarhatja a kültéri programokat. Délelőtt lesz jobb a helyzet, bár a kora reggeli fagyok kellemetlenek lehetnek, főleg a párás, ködös területeken. Délutántól főleg északkeleten lesz borult, és egyre csapadékosabb az idő. Késő délelőtt, kora délután, a még naposabb időszakokban érdemes egy kiadósabb sétát tenni a tiszta levegőben.

Balesetveszély:

A közlekedésben téli viszonyok a jellemzőek, és különösen veszélyes, hogy még ehhez nem vagyunk hozzászokva. Kora reggel fagyok, többfelé pára, köd, havazás várható. Késő délutántól főleg északkeleten hó, havaseső, eső is előfordul. Az érkező melegfront pedig jellemzően okoz figyelmetlenséget. A téli gumi nélkülözhetetlen!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fülzúgás és magas koleszterinszint: így függ össze a kettő

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához