Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha hétfőn ingadozik a vérnyomása

vérnyomásmérés, vérnyomás, magas vérnyomás, vérnyomás érték,

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább tart a rendkívül megterhelő, frontokkal tűzdelt májusi idő!

Ismét nagyon hektikusan alakul a fronthelyzet. A mediterrán ciklonok bonyolult rendszerében erősen változó humánmeteorológiai helyzetek jellemzőek, és sok a bizonytalanság. Trendszerű folyamatok zajlanak.

Romlik a fronthelyzet! Mindenki megérzi! Nem egyszerű dologról van szó, nézze meg a meteogyógyász® mai videójában!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn, főleg a nap első felében kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, nyugaton erősebben, keleten kissé enyhébb mértékben. Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor (mint már napok óta) migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a tünetek a Dunántúlon jelentkezhetnek hosszabb ideig és erősebben.

Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, akár erősebb rosszullét is jelentkezhet, egyes esetekben a gyerekeknél is.

A nyugalmas időszaknak tartósan vége szakadt a múlt héten, a változékonyabb napok abban az esetben is megviselhetik, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt a következő napokban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat. Az alvásproblémák nagyon gyakorivá váltak, ezért napközben is dekoncentrált, tompa lehet - a pihenésre célszerű minden adódó lehetőséget kihasználni!

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőn reggel északkelet felé távozik a csapadék, majd napközben - átmeneti szünet után - dél-délnyugat felől ismét többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szelet keleten, délkeleten kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 7-14, délután 16-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához