Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn szép meleg idő lesz, de a szervezetünket megviselheti

orvosmeteorológia, front, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az előző napokban tapasztalt tünetek most tovább fokozódhatnak, és másnap is előjöhetnek.

Az időjárás-érzékenyek állapota romolhat, ez a meleghez köthető panaszok esetében lehet jellemző. Ha ön is migrént tapasztal, átmeneti rosszullétek gyötrik, vagy csak ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet.

Mai videónkban neves orvos mondja el részletesen, hogyan gyógyult meg 15 év frontérzékenységből! Nézze meg, meg fogja változtatni az életét:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül, de a tartós melegedés egyre több, és ezzel együtt egyre erősebb tüneteket okozhat! Fejfájás, migrén, keringési panaszok - sorra jöhetnek elő! Folytatódik az egyre melegebb idő. A reggeli ködfoltok feloszlása után megerősödő déli széllel meleg légtömegek érkeznek, a csúcshőmérséklet délen, délnyugaton a 23 Celsius-fokot is elérheti!

Többen érezhetik magukat indokolatlanul fáradtnak, álmosnak. A kevésbé érzékenyek is panaszkodhatnak: kábaság, koncentrálási problémák, fejfájás jelentkezhet. Fogyasszon sok folyadékot, és lehetőleg kerülje a mindennapi stresszt, most még a kisebb kellemetlenségek is fokozott ingerültséget válthatnak ki.

Délután fokozottabban léphetnek fel ezek a panaszok, de akár az esti, vagy már a kora reggeli órákban is jelentkezhetnek. Ha hajlamos rá, akkor ingadozhat a vérnyomása, rosszullétek gyötörhetik, és a gyulladásos panaszai is fokozódhatnak.

Balesetveszély

A közlekedők dolgát a csökkent figyelem, a szétszórtság ronthatja, az élénk lökésekkel kísért oldalszél, valamint a reggeli köd pedig tovább növeli a balesetveszélyt.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához