Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen ciklon örvénylik majd felettünk szombaton

orvosmeteorológia időjárás záporokfronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Frontok és lehülés - mutatjuk, mi várható a hévége első napján.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a felettünk örvénylő ciklon komoly terhelést és további lehűlést okoz. Egyenlőre nem javul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet! Maradnak a fronthatások, és szokatlan lehűlésre számíthatunk. Hideg- és kettősfront hoz olyan negatív hőanomáliát, amire régen volt példa.

Meteogyógyász tanácsok!

Szombaton sem javul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, sőt, több vonatkozásban még romlik is. Országosan hideg- és kettősfronti hatásra kell készülnünk. Ezek már második napja terhelik a frontérzékenyek szervezetét, és emiatt sokan fognak egyre erősebb tüneteket tapasztalni.

Nő a fejfájások, mellkasi diszkomfortok, légzési és keringési panaszok alvásproblémák gyakorisága, és egy több lesz a szokatlan fáradtsággal, kimerültséggel, rossz közérzettel, szédüléses panaszokkal járó következmények. Jelentősen gyengül az immunrendszer, így fokozódó veszélynek téve ki szervezetünket elsősorban a felsőlégúti megbetegedésekkel, fertőzésekkel szemben.

Javasolt a D-vitamin pótlás rendszeres megkezdése, és fogyasszunk minél többet az ősszel még jól elérhető gyümölcs- és zöldségfélékből, például nagyon hasznos a tökféleségek többféle formában történő fogyasztása. Eddig elkényeztetett bennünket az időjárás, most azonban nem halogatható tovább a kert téliesítése, a még kint lévő növények védett helyre vitele és a csapok elzárása. Hosszú idő után negatív napi hőanomáliában lesz részünk. A hét elején komoly fagyokra is számíthatunk. Súlyosabban jelentkező frontérzékenység esetén javasoljuk szakértői kivizsgálását és hatékony kezeltetését!

Szabadtéri programok

Szombaton még a péntekinél is kedvezőtlenebb feltételekre számíthatunk a kültéri programok szempontjából. Szeles, helyenként viharos, esős, borult időre számíthatunk, és a hőmérséklet is több fokkal visszaesik a korábbi napokhoz képest. A frontérzékenyek szervezetét érő erős terhelés miatt célszerűbb ezt a napot lazább beltéri programokkal, pihenéssel, regenerálódással tölteni.

Balesetveszély:

Borult, fényszegény idő, eső, helyenként zivatar, élénk szél, hideg- illetve kettős-fronthatás, csupa olyan tényezők, amelyek jelentősen rontják a közlekedésbiztonságot, annak fizikai és emberi feltételeit egyaránt. Fokozott figyelemre, óvatos vezetésre lesz szükségük a szombaton útrakelőknek!

Milyen idő lesz?

Szombaton erősen felhős, borult idő ígérkezik. Többfelé várható ismét eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik az északnyugatira forduló szél. Reggelre északon és az Alföldön többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához