Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez a része lesz a jobb a keddi napnak

orvosmeteorológia időjárás eső front ma orvosmeteo meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a csendesebb időjárás több megterhelő hatását fogjuk tapasztalni.

A frontos napok után pár nap frontmentes, de a frontérzékenyeknek nem probléma mentes időre számíthatunk! Változékony lesz a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Megterhelő hatásokkal párosul a csendesebb időjárás, magyarázza a meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n

Lesz néhány frontmentes napunk

Sokat csendesedik az elmúlt napok frontos, szélsőséges időjárása. Marad viszont a jelentős változékonyság és a különbség az ország egyes területei között.

Az elmúlt napok fokozott terhelése miatt ezek a szokásosnál erősebb tüneteket válthatnak ki. Főleg a déli területeken élők tapasztalhatják meg a terjeszkedő csapadékzóna és a fényszegény időjárás humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményeit.

Erősödnek a gyulladásos panaszok, ízületi fájdalmak, puffadás, emésztési problémák jelentkezhetnek. Romlik a mentális állapotunk, fáradtabbak, energiátlanabbak, motiválatlanabbak, figyelmetlenebbek mehetünk. Sok esetben jelentkezhet szédülés, bizonytalanság érzet, a reflexek lassulása. Fontos ebben az időben a nem megterhelő aktivitás fenntartása és a nem megterhelő ételek fogyasztása. Egyre nagyobb szükség van a D-vitamin mesterséges pótlására. Amennyiben a következő napokban is jelentős időjárás-érzékenységi tüneteket tapasztal, javasolt ezt mielőbb kezeltetni.

Szabadtéri programok

Most inkább az északi országrészben élők tervezhetnek bátrabban programokat, de itt sem lesznek túl kedvezőek a feltételek. Inkább délelőtt számíthatunk több napsütésre. Délen délnyugaton egyre többfelé várható csapadék, nagyobb mennyiségben is. Összességében a viszonylag enyhe hőmérsékletet is alacsonyabbnak érezzük a nap folyamán.

Balesetveszély

Némileg javulnak a közlekedési feltételek. Főleg északkeleten és északon lesz jobb a helyzet a hétfőhöz képest. Ugyanakkor délen, délnyugaton a beboruló és kiadós csapadékot hozó időre számíthatunk. Ez síkos utakat, fényszegény időjárást okoz. Kedvező viszont, hogy a frontérzékenyek vezetési-képességet rontó terhelése észrevehetően csökken.

Milyen idő lesz?

Kedden északon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. Délnyugatra kora reggel érkezik egy nagyobb csapadéktömb, napközben pedig délen, délkeleten is szükség lesz az esernyőkre. Délnyugaton kiadós mennyiség eshet. Többnyire gyenge, mérsékelt lesz az északnyugati szél. Hajnalban -1, +7, napközben 8-12 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás típusok: nem mindegy melyik ponton és hogyan fáj

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához