Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jobb, ha kedden ezt tudva kezdi el a napot

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász eső

Részletek a Meteo Klinika tájékoztatójában.

Most is megtapasztalhatjuk, az időjárás térben zajló folyamat! Miközben a magasban jelentős meleg beáramlás folyik, a felszínen inkább csak a terhelő hatásait érezzük. Közben már közeleg a hidegfront!



Frontérzékenyek számára tanulságosan alakul a keddi időjárás. A magasban erőteljes meleg beáramlás zajlik és elsősorban ennek a terhelő hatásait fogjuk itt lent a felszínen megtapasztalni.

A gyakoribb fejfájások mellett sokan tapasztalt ingadozó vérnyomást, szívpanaszokat, a gyulladásos folyamatok, így köztük az ízületi problémák erősödését. Gyakori a szédülés, a bizonytalanság érzet, a jelentkező mellkasi panaszok gyakran váltanak ki szorongás- és pánik szerű tüneteket. Fáradékonyság, fokozott figyelmetlenség jelentkezhet.

Nagyon ajánlott ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben a viszonylag kedvező hőmérsékletű napos órákat kihasználni kültéri programok formájában. Ez mentálisan is nagyon jót tesz és erősíti az immunrendszert. Erre annál is inkább nagy szükségünk van, mert estétől nyugaton már érezni fogjuk a közelgő hidegfront hatásait.

Valóban egyre terhelőbbé vált az időjárás, egyre gyakoribbak a meteogyógyászati problémák.

Szabadtéri programok

Végre lesz egy kedvezőbb napunk a kültéri programokhoz. Az ország nagy részén több órás napsütésre számíthatunk és a csapadékhajlam is alacsony lesz. De délnyugaton tartósan megmaradhat a köd, késő délutántól pedig megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé számíthatunk jelentős csapadékra. Kellemesen alakul a hőmérséklet, érdemes kihasználni a napos órákat.

Balesetveszély

Napközben jobbak lesznek a közlekedési feltételek, azonban a reggeli órákban főleg délnyugaton kell számítanunk lassan feloszló ködre, késődélután pedig már nyugatról erős csapadék zóna érkezik. Időnként erős széllökések is zavarhatják a közlekedőket, figyeljünk a hirtelen támadó oldalszélre.

Milyen idő lesz?

Keddre ismét nagy területen válhat párássá, ködössé a levegő. Napközben többfelé előbújik a nap hosszabb-rövidebb időre, majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, és egyre többfelé eleredhet az eső. A nyugatias szél több helyen élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Antidepresszánsok: ezért nem hatnak ugyanúgy mindenkinél

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!





Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához