Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: melegfront, hőhullám érkezik! Különös időjárás lesz kedden

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász orvosmeteo eső

Új év, új frontsorozat - rosszul kezdődik az esztendő az időjárás-érzékenyeknek!

Alig vonult át az újévi hidegfront, máris érkezik az első melegfront! Itt a Meteo Klinika részletes tájékoztatása. 2024-ben is folytatódik a rendkívüli változékonyság a meteogyógyászati helyzetben.

Hidegfront után itt a melegfront és az extrém hőmérsékletek: frontérzékenyeknek a meteogyógyásztól

Egy frontsorozat második frontja érkezik kedden

Alig lép ki keleten az újévi hidegfront, északnyugat felől már érkezik egy melegfront. A frontok kedvező, a levegőt kitisztító hatása mellett a frontérzékenyek számára lényegesebb hatás a változékony idő okozta fokozott terhelés.

A fronttal jelentős melegedés is megindul, már megint messze az ilyenkor szokásos hőmérsékletek tartós beállására számíthatunk. A kelet felé terjedő hatások közül ki kell emelni a különböző jellegű fejfájások és a vérnyomás-ingadozások gyakoribb jelentkezését. Sokan viselik rosszul ezt az ingadozó és erősen melegedő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Nagyon sok a szédülés a fáradékonyság, gyakoribbak a légzőszervi és a súlyosabb keringési panaszok például trombózisos előfordulása, és erősödnek a gyulladásos folyamatok. A déli és keleti területeken még várható pár napsütéses óra, ezt érdemes kihasználnunk az immunrendszerünk erősítésére.

Balesetveszély

Végre kedvezően alakulnak a látási viszonyok, ami nagyon fontos a közlekedési feltételek javításában. Ugyanakkor a szeszélyesen előforduló csapadék miatt csúszós útfelületekre számíthatunk és az egymás utáni frontok jelentősen ronthatják a járművezetési képességeinket.

Milyen idő lesz?

Kedd hajnalra ismét ködfoltok képződhetnek. Napközben sok felhő lesz hazánk fölött, de csak délután, este északon, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor. Sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban -3, +3, kora délután 4-12 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Januári fogadalmak: így szálljunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához