Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szép és frontmentes napunk lesz hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo eső felhő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sajnos kivételessé vált a hétfőre kialakuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Hétfőn elkerülnek bennünket a légköri frontok! Összességében is jelentős változást hoz ez a terhelő hatásokban!

Ritka humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatunk hétfőn, ismerteti a meteogyógyász!

Megdöbbentő, hogy ma már különlegesnek kell tekintenünk azt a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet, amire hétfőn számíthatunk.

Végre egy frontmentes, csendes időjárású napra készülhetünk, ami szinte már példátlan az elmúlt hetek eseményei alapján. Az érzékenyebb emberek számára azonban most is jelentkeznek olyan terhelő hatások mint a reumások számára kedvezőtlen reggeli párás, ködös idő, illetve a változásokat rosszul toleráló emberek esetében a nagy napi hőingás.

Ez jelentősen megterheli a keringési rendszert, gyakran okozza a vérnyomás ingadozását és gyakoribb rosszulléteket, szédüléses panaszokat, bizonytalanságérzést, fokozott fáradékonyságot, egyeseknél ingerlékenységet. Ilyen érintettség esetén érdemes kevésbé terhelő tevékenységeket választani, azonban a többség számára mindenképpen ajánlhatók tartósabb kültéri programok. Nagyon érdemes kihasználni a többórás napsütést, az átmenetileg kitisztult levegőt, és a némileg csökkent pollen koncentrációt. Erősítsük testi-lelki egészségünket és immunrendszerünket.

Szabadtéri programok

Szinte ideálisak lesznek a kültéri programok feltételei. A helyenkénti reggeli köd után sok napsütésre, minimális csapadék valószínűségre számíthatunk. Közel 10 fokkal leszünk az ilyenkor szokásos értékek felett, érdemes kihasználni a jó körülményeket. Az ország legnagyobb részén a légszennyezettségi helyzet is kedvezően alakul.

Balesetveszély

Kedvező közlekedési feltételekre számíthatunk. Amire figyeljünk, az a reggeli órákban többfelé előforduló ködfoltok, amibe belefutva ugrásszerűen megnő a baleseti kockázat. Figyeljünk a reggeli és késő délutáni órákban szembe sütő nap vakító hatására.

Milyen idő lesz?

Hétfő hajnalban ismét megjelenhetnek pára-, ködfoltok. Napközben délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csak északon, északkeleten lesz zavartalanabb a napsütés. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 2-7, délután 13-19 fokra számíthatunk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Memóriazavar, depresszió: alvászavar is okozhatja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához