Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: agyő szép idő! Lemínuszol minket a kedd

orvosmeteorologia idojaras front ma orvosmeteo meteogyógyász eső

További lehűlés következik, erősödik a fagy!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hidegfront jellegű hatásokkal jár a beáramló hidegebb légtömeg! További hidegebb légtömegek érkeznek északról! Már az ilyenkor szokásos értékek alá csökken a hőmérséklet!

Szívbeteg? Megterhelheti a hidegbeáramlás hidegfront jellegű hatása, figyelmezteti a meteogyógyász!

Továbbra is hidegebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe. A csökkenő hőmérsékletek már az ilyenkor szokásos értékek alá csökkennek. Helyenként -5 C-fok alá is csökkenhet a hajnali hőmérséklet, nappal pedig az élénk, időnként erős északi szél csökkenti erősen a hőérzetet. Melegebben kell öltözködünk mint az elmúlt napokban, hetekben.

Némileg javít a helyzeten a sok napsütés, azonban ha elmegy a nap akkor ez nem érvényesül. Főleg az ízületeink és a keringési rendszerünk terhelődik meg ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben, de a szél is komoly terhelő tényező lesz. Front nélkül is olyan erős panaszok jelentkezhetnek mint: szív és légzőszervi panaszok, ingadozó vérnyomás, görcsös fájdalmak, gyakoribb rosszullétek és fejfájások. Erősen megnő a felsőlégúti fertőzések veszélye.

Jó hatású lehet egy séta vagy egy nem megterhelő kültéri program, de ehhez gondosan öltözzünk fel, és igyekezzünk szélcsendesebb időszakokat választani.

Milyen idő lesz?

Kedden naposabb és felhősebb tájak és időszakok váltják egymást. Számottevő csapadék sehol sem várható. Az északias szelet többfelé élénk, keleten, északkeleten erős lökések kísérhetik. Reggelre sokfelé fagypont alá csökken a hőmérséklet, a minimumok -5 és +2 fok között alakulnak. Napközben 8-12 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Alacsony vérnyomás mellé nyirkos bőr is társul? Ha ezt tapasztalja, hívja az orvost!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához