Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: borult, és sokfelé csapadékos időt hoz a péntek

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés eső

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a melegfronti jellegű hatások még inkább élezik a helyzetet a közelgő hidegfront előtt!

Frontmentes, de jelentős terheléseket hozó lesz a pénteki nap. A humánmeteorológia-orvosmeteorológiai helyzetben egy erősebb változás alapozódik meg!

Meteogyógyász: Rontja a frontérzékenyek helyzetét ez a melegadvekció a közelgő hidegfront előtt!

Önmagában is jelentős terheléseket hoz a pénteken is zajló melegadvekció. Ennél is jelentősebb az a közvetett hatása hogy erősebb változást készít elő a közelgő hidegfront előtt.

Ez jelentősen fokozza a frontérzékenyek várható panaszait A borult, sokfelé csapadékos idő mellé erős lökésekkel is kísért élénk déli szél is társul. Emellett a tovább folytatódó melegedés melegfront jellegű hatásokkal jár. Az összetett terhelések miatt gyakoriak az alvásproblémák, a migrénes fejfájás, a vérnyomás ingadozása. Sokan szédülnek, gyakoribbak a rosszullétek, erősödnek a légzési panaszok. Sokkal fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, ami rosszul hat a baleseti helyzetre is. A szél és a csapadék kedvező hatása ugyanakkor, hogy jobb a levegőminőség, és átmenetileg csökken a pollenkoncentráció is.

Tartós tendencia viszont az időjárás egyre szélsőségesebb megváltozása, ami miatt több embernél és egyre erősebben jelentkeznek az ilyen jellegű panaszok. Sokan nem gondolnak arra, hogy valójában mi is okozza ezeket.

Szabadtéri programok

Nem lehet egyértelmű tanácsot adni a kültéri programok tekintetében. A többnyire borult időben sokfelé fordul elő csapadék, több napsütésre csak délkeleten számíthatunk. Az élénk, helyenként erős lökésekkel kísért szél sok ember számára kellemetlen, és ugyan rendkívül magas hőmérsékleteket hoz, ugyanakkor komoly terhelést is jelent.

Balesetveszély

Jelentősen nő a baleseti veszélyeztetettség. Sokfelé kell csapadékkal számolnunk, miközben az élénk szelet erős lökések is kísérhetik. Ez megnöveli a csúszásveszélyt, különösen az oldalszéllel érintett területeken. A zajló melegedés sok ember esetében vált ki fokozott fáradtságot, figyelmetlenséget. Fokozottan figyeljünk erre, ha szükséges, tartsunk egy rövid pihenőt!

Milyen idő lesz?

Pénteken marad a felhős idő, és többfelé számíthatunk esőre. Napközben keleten, délkeleten lehet szárazabb az idő és süthet ki rövid időszakokra a nap. A déli szél többnyire élénk, helyenként erős lesz. A hajnal már fagymentes lesz, 5-11 fok várható. Délután pedig 9-16 fokot mérhetünk. Délkeleten lesz melegebb az idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a 3 gyógynövény segíthet megszabadulni a náthától

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

természetes gyógymód

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához