Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha a szokottnál ingerlékenyebb lesz csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés tavasz

Időjárás-érzékenyek számára nem kedvező!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ez sok esetben a frontmentes időben is jelentős terhelést okoz a legtöbb embernek!

Frontok nélkül is jelentős terhelést hoz a csütörtök! A fontos humánmeteorológiai hatások igen sokféle formában jelentkezhetnek.

A frontoknál is gyakoribb, és nagyon sok időjárás-érzékeny embert komolyan érintő hatásra számíthatunk!

Csütörtökön nem lesz front mégis jelentős terhelés éri az időjárás érzékeny emberek szervezetét.

Erős, főleg nyugaton viharos szelek formájában özönlik be a rendkívül meleg levegő, ami sok ember számára erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelő hatás. Zavarja az idegrendszert, sokan válnak zavartakká, figyelmetlenebbé, ingerlékenyebbé. Gyakran okoz ingadozó vérnyomást, görcsös panaszokat, és a melegedő tendenciával együtt gyakoribb fájásokat. Együtt járhat szédüléssel, homályos látással, szorongásos tünetekkel.

Pozitív hatása viszont a kitisztuló levegő és az átmenetileg csökkenő pollenkoncentráció. Az immunrendszert gyengítő hatást igyekezzünk kompenzálni a fertőzések elleni fokozott védekezéssel!

Szabadtéri programok

Elsősorban azok számára ajánlhatók a kültéri programok, különösen a nyugati országrészben, akik bírják a szeles időjárást. Nyugaton viharos széllökésekre is kell számítanunk. A kevésbé szeles helyeken viszont érdemes lehet kihasználni a néhány napos órát és a tisztább levegőt.

Balesetveszély

Alapvetően kedvező közlekedési feltételekre számíthatunk. Zavaró tényezőként elsősorban a nyugati országrészben várható erős, sőt viharos széllökések jelentkeznek. Ez sok ember esetében vált ki fokozott figyelmetlenséget, türelmetlenséget. Kitettebb helyeken a menetstabilitást is veszélyeztetheti.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a nap első felében csak alig néhol eshet, majd délután a középső, északi, keleti tájakon várható több helyen eső. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A maximumok 10 és 16 fok között alakulhatnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nátha vagy arcüreggyulladás? Hasonlók a tünetek, de máshogy kell kezelni!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához