Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen erővel tör ránk csütörtökön a változás szele!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szél

Nagyon megterhelő idő vár ránk!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a legtöbb ember rosszul viseli a hidegfront mögötti viharos szeleket. Keleten még hidegfronti hatás érvényesül, de a keményebb hatás ezt követi. Az intenzív hidegbeáramlást a magasban melegadvekció követi.

Hidegfront, viharos szelek érkeznek!

Csütörtökön keleten még a távozó hidegfront hatására kell számítanunk, azonban a front mögött nagyon

komoly újabb terhelés jelentkezik. Az ország nagy részén tartósan igen erős, viharos szelekre számíthatunk. Ez a legtöbb ember számára kellemetlen tüneteket okoz, feszültek, idegesek, figyelmetlenek, esetenként türelmetlenek, agresszívebbek lehetünk. Igen nagy számban jelentkezhetnek a görcsös jellegű fejfájások és a kiugró vérnyomás értékek.

Sokan nagyon rosszul alszanak, ami tovább erősítheti a panaszokat. Sokkal hamarabb kifáradtunk, gyakoribb a bizonytalanság érzet, orientációs zavarok jelentkezhetnek. Ha kimegyünk, számítsunk a nagymértékű hőérzet csökkentő hatásra is. Az érzékenyebbek pedig nyugaton már megérezhetik a kezdődő magassági melegadvekció hatásait.

Szabadtéri programok

Szokatlanul magas hőmérsékleteket mérhetünk és több órás napsütésre is számíthatunk, de mégsem javasolhatók a kültéri programok. A tartósan erős, viharos szél rendkívül kellemetlen, és megterhelő. Akár 10 fokkal is csökkentheti a hőérzetünket, sokkal fáradékonyabbak lehetünk és nyálkahártyáink is könnyebben kiszáradnak. Kedvezőbb helyzetre csak a szélvédett helyeken számíthatunk, itt előnyös lesz a légszennyeződés megszűnése.

Balesetveszély

Újabb veszélyforrás fenyegeti a közlekedőket csütörtökön. Az erős, sokfelé viharos szél nagymértékben ronthatja a menetstabilitást, különösen a záporokkal együtt jelentkezve. A szeles időben jellemzően romlik a figyelmünk, szokatlan feszültség, agresszivitás lehet rossz hatással a vezetési képességeinkre.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön szeles nap vár ránk, sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Több órára kisüt a nap, a gyors felhőátvonulásokból azonban néhol egy-egy futó zápor kialakulhat. Hajnalban -2 és +7, míg napközben 6-12 C-fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó fájdalmakkal gyötrik? Ez egy létező betegség, és enyhíteni is lehet

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához