Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: igen nehéz nap vár ránk szerdán

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor zivatar eső szél

Komolyan megterheli a frontérzékenyek szervezetét az átvonuló frontálzóna – adta hírül a Meteo Klinika.

Rosszul alakul a fronthelyzet a frontérzékenyek számára! Nagyon megterhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a behullámzó front miatt!

Erős hidegfronti, majd kettősfronti hatás éri a frontérzékenyek szervezetét!

Szerdán egy átvonuló hidegfronttal is meg kell küzdenie a szervezetünknek!

A délnyugatról érkező front az ország felett áthaladva lelassul, behullámzik és északkeleten már inkább kettősfronti jellegű hatásokkal terheli az időjárás-érzékenyeket. Az összetett humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben továbbra is jelentős terhelést jelentenek az országosan előforduló, helyenként viharos lökésekkel kísért zivatarok és a fülledt idő.

Délnyugaton már az éjszakai óráktól érezzük a front hatását, alvási problémák majd erősödő fejfájás, a vérnyomás fokozott ingadozása és a görcsös panaszok erősödése okoz állapotromlást egyre több ember esetében. Majd északkelet felé haladva összetettebb panaszok is jelentkezhetnek, szívelégtelenség, légzési nehézségek, fokozódó rosszullétek, szédülés, szorongás, hangulatromlás válik jellemzővé.

Szabadtéri programok

Változékonyan alakul a kültéri programok lehetősége. Bárhol számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, a zivatarok környezetében erős széllökésekre. Emellett mindenhol számíthatunk több órás napsütésre. Viszont az átvonuló hidegfront nagyon sok ember szervezetét jelentősen megterheli. Nagyon magas, a 7-es indexet meghaladó UV-sugárzásra várható, ajánlott kerülni a déli napot.

Balesetveszély

Továbbra is jelentősen zavarják a közlekedőket a sokfelé előforduló zivatarok. A hirtelen lezúduló csapadék rontja a menetstabilitást és a látási feltételeket is. A viharos széllökések is veszélyesek lehetnek. Az átvonuló hidegfront miatt nagyon sokan válnak figyelmetlenné, egyesek agresszívabbá.

Milyen idő lesz?

Szerdán a napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét számítani kell többfelé záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharokra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati, illetve a nyugatias szél. Helyenként párás, ködös lehet a hajnal. Reggel 11-18 C-fokot mutathatnak a hőmérők. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 C-fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően ismét jelentősebb mértékben lehűlhet a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fáradékonyság és köhögés: ez a komoly betegség is okozhatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához