Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, hétfőn szétszórt, fáradékony lehet!

időjárás, fronthatás, fáradtság, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint napközben egyre jobban felerősödhetnek a tünetek, főleg estétől érezhetik meg többen az időjárást.

Világosan kell látnunk, miért tapasztalunk egyre több és egyre erősebb időjárás-érzékenységi tüneteket, olyanok is, akik korábban erre fel sem figyeltek. Fokozódó veszélyekre figyelmeztet a meteogyógyász®!

Hétfőn frontmentes marad az idő, de főleg délután jelentkezhetnek tartósabb tünetek is. A sok napsütés mellet változóan gomolyfelhős lesz az ég, a hőmérséklet pedig már a kora nyári értékeknek megfelelően, 24, 29 fok között alakul. Erős szél sem rontja a hőérzetet, de kissé fülledtebb lesz a levegő.

Az egyéni érzékenység függvényében ugyan, de nagyon könnyen előfordulhat, hogy enyhébb fejfájást, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztal. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképessége, fáradékonyabb is lehet. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságok mellett más tünetek is felléphetnek, például puffadás és más, nagyrészt enyhébb emésztési panaszok. A fejfájások közül a migrénes jellegű lehet intenzívebb.

UV:

Az UV-sugárzás a déli órákban elérheti a nagyon erős fokozatot. Mivel sokan töltik szabadidejüket a friss levegőn, és most még hőség sem lesz jellemző, így a tűző nap komoly veszélyeket rejthet. 10 és 16 óra között húzódjon árnyékba, különösen a gyerekekre veszélyes az erős sugárzás. Viseljen könnyű, színes ruhadarabokat, a fejét pedig óvja széles karimájú szalmakalappal, emellett viseljen UV-szűrős napszemüveget is!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához