Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn is folytatódik a karácsonyi tavasz

orvosmeteorológia, időjárás, fronthatás, hétfő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint 15 fok is lehet hétfőn. Ez április közepi hőmérséklet!

Egyre szélsőségesebb időjárási folyamatoknak vagyunk az elszenvedői. A klímaváltozás és az El Nino extrém helyzeteket generál. A 15 fokig melegedő idő már április közepe! Figyelmeztet a meteogyógyász: nagyon megszenvedik az időjárás-érzékenyek. Egészen rendkívüli, a karácsonyi helyett inkább húsvéti időjárásban lesz részünk hétfőn.

Nem csak a hőmérsékletben, hanem a szeszélyességben is áprilisi időt tapasztalhatunk. Ez rendkívüli terhelést ró elsősorban a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek szervezetére. Borult, majd egyre inkább napos idő várható, helyenként még eső is lehet de a fő probléma az erős, viharos lökésekkel kísért szél. A magasban zajló meleg beáramlás bizonyos paramétereiben melegfronti jellegű humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terheléseket okoz. Az ilyen jellegű panaszokat nagymértékben erősíti az a drasztikus változás, ami a közvetlenül megelőző havazás és frontos időszakhoz képest következik be.

Főleg a migrénes fejfájások, a fokozódó keringési panaszok, a szédüléses rosszullétek, a fokozott fáradtság és a szél okozta idegrendszeri terhelések jelentik a vezető tüneteket. Erősödnek a gyulladásos folyamatok. Fontos a szervezetünk általunk befolyásolható terhelő hatásainak a lehetőség szerinti csökkentése, amire talán így karácsonykor több lehetőségünk van. Pihenjünk minél többet, és kerüljük a túlságosan terhelő ételek fogyasztását.

Ez úton is köszönjük azt a sok köszönetnyilvánítást és jókívánságot amit kaptunk Önöktől. Ez nagyon jól esik mindannyiunknak és megerősít bennünket, hogy jó úton járunk a meteogyógyászatban.

A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak! További boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Szabadtéri:

Szinte április közepi, változékony időre készülhetünk. Ez alól kivételt jelent az északkeleti országrész, ahol hűvösebb lesz az idő. Nyugaton viszont a felszakadozó felhőzet és a megszűnő csapadék után tavaszi hőmérsékleteknek örvendhetünk. Érdemes is ezt kihasználni, azonban az öltözködésben legyünk nagyon óvatosak, és a nagy változást nehezen viselő időjárás-érzékenyek kerüljék a megterhelő tevékenységeket!

Balesetveszély:

A közlekedés fizikai feltételei nem lesznek rosszak, inkább csak északkeleten számíthatunk síkos útszakaszokra és erős szélre. A problémát inkább az emberi tényező jelenti, a meteogyógyászati terhelő hatások miatt sok ember válik fokozottan figyelmetlenné, lassulnak a reflexek, többet hibázhatunk. Vezessünk nagyon óvatosan!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás típusok: nem mindegy melyik ponton és hogyan fáj

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához