Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erős panaszokat okozhat a hétfői melegedés!

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo ősz eső

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét a melegedés okozhat panaszokat, akár erősebbeket is!

A kedvező humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben kevesebb, de nem ritkán jelentkező panaszokat okozhat a mérsékelt melegedés!

Frontérzékeny? Ezt még használja ki! Fontos lesz a szervezete jó állapota! Elmondja a meteogyógyász®, hogy mire számíthat

Hétfőn frontmentes időre számíthatunk, de a légköri folyamatokban zajló változások hatására fejfájás és migrén is előjöhet az arra hajlamosaknál.

A nyugodt idő miatt végre pihenhet a szervezetünk, ezt érdemes is kihasználnia azoknak, akik csak alapvető, enyhe érzékenységgel rendelkeznek. Délután 22, 24 fok köré melegszik a levegő és sok lesz a napsütés, csapadék sem rontja el a kinti programokat. A magasban zajló változások azonban fejfájást válthatnak ki!

Sem a vérnyomáspanaszok, sem a fejfájások nem szűnnek meg

Emellett reggel a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Napközben nagy lesz a hőingás, főleg délelőtt jelentkezhet az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panaszok. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek.

Ha fokozottan érzékeny, akkor most is fájhat a feje, a nap előre haladtával növekszik a migrénhajlam! Amennyiben Ön is az érintett csoportba tartozik, akkor most kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását, és lehetőség szerint a stresszes helyzeteket is. A tünetek este várhatóan jelentősen mérséklődnek majd, de kedden ezek ismételt erősödésével kell számolni.

Pollen, parlagfű, allergia

Ismét több virágpor van a levegőben, a parlagfű pollenje okozhatja a legtöbb tünetet.

Balesetveszély:

A közlekedés során a napsütés zavaró lehet, készítsen napszemüveget az autóba. Kissé megnyúlik a reakcióidő, közlekedjen figyelmesebben!

Időjárás vasárnap

Vasárnap szárazabb, naposabb időre számíthatunk, de helyenként azért még gyakrabban takarhatják felhők a napot. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyakran gyötri fejfájás? Ekkor forduljon orvoshoz a problémával!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához