Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez fogja beárnyékolni kedden a szépnek induló napját

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmteo

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most még a szokatlan meleg, szerdán már egy hidegfrontot kapunk a nyakunkba.

Már megint nyári hőmérsékleteket produkál az időjárás. És ezzel tüneteket az időjárás-érzékenyeknek.

Nyárias időt hozó melegedés és sok embernek fejfájás! Meteogyógyász® mondja el a híreket a Meteo Klinika TV-n

Kedden frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz, de a vérnyomása most is ingadozhat, ha erre fokozottan hajlamos, illetve a fejfájásos tünetek is a szokásosnál erősebben jelentkezhetnek. A nyugodt, frontmentes időt használja ki pihenésre!

Sok napsütésre számíthatunk, a délutáni hőmérséklet pedig a kellemes tartományban alakul. Reggel azonban hűvös lesz, nagy lesz tehát a napi hőingás. He erre érzékeny, könnyen lehet, hogy a hajnali órákban tapasztalja majd a legtöbb kellemetlenséget. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők akár erősebb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek tehermentes átmozgatása enyhíthet a panaszokon.

Panaszokat akkor is tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a napon belüli hőmérséklet-változásra. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A keringési problémák a délelőtti órákban erősödhetnek fel. Emellett a migrén lehet a legáltalánosabb tünet, különösen a szokatlan meleget nehezebben tolerálók körében!

Az UV-sugárzás a napos tájakon is mérsékelt marad, most a napsugaraknak inkább a jótékony hatásai érvényesülnek.

Pollen, parlagfű, allergia

Ismét több virágpor van a levegőben, a parlagfű pollenje okozhatja a legtöbb tünetet.

Időjárás kedden

Kedden folytatódik a napos, csapadékmentes idő. Hajnalra helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. A déli szél feltámad, északnyugaton néhol felerősödik. Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyakran gyötri fejfájás? Ekkor forduljon orvoshoz a problémával!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához