Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: brutális évkezdet! Így alakul hétfőn az újév első napja

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász újév

Ez az év is jól kezdődik...

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ez vár ránk: frontok sorozatban, extrém meleg. Hidegfronttal kezdődik, majd meleg- és kettősfronttal folytatódnak az új év első napjai! Úgy tűnik, az anomáliák éve folytatódik. Máris egy nagyon terhelő frontsorozattal nyit az új év.

Ez nem kezdődik jól, mondja a meteogyógyász!

Nagyon rossz üzenete van ennek az év kezdetnek a frontérzékeny emberek számára

Már szilveszter éjszakáján megérkezik nyugatról egy hidegfront, ami Újév napján átvonul az ország felett és délután hagyja el a keleti területeket. Vérnyomás- és szívpanaszok, fejfájások, görcsös és ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, sokan feszültek, idegesek lesznek. Gyakori a bizonytalanság érzet és a szédülés.

Ugyanakkor mentális állapotunknak jót tesz a ködök megszűnése, és mindenki számára pozitív, hogy a front kisöpri a szmogos, szennyezett levegőt. A több órás napsütés és a példátlanul magas hőmérséklet nagyon jó a mentális állapotunk és az immunrendszerünk erősödése szempontjából, aki bírja az erősebb légmozgást, érdemes kimennie tartósabban is a szabadba. Annál is inkább mert a következő napokban újabb fronthatások várhatók, igen komoly terhelésekkel.

Balesetveszély

A ködök megszűnésével nagyon sokat javulnak a látási viszonyok, ami nagyon fontos a közlekedési feltételek javításában. Ugyanakkor a csapadék miatt csúszós útfelületekre számíthatunk és a frontok jelentősen ronthatják járművezetési képességeinket.

Milyen idő lesz?

2024. első napján egy hidegfront hozhat kezdetben többfelé esőt, záporokat, majd délután már csak a Tiszántúlon eshet, kelet felé gyorsan távozik is a csapadék. A kissé szeles időben 5 és 11 C-fok közötti maximumokat mérhetünk. Kedden sok felhő lehet felettünk, északon az eső is eleredhet. Feltámad a déli-délnyugati szél. Napközben 6-14 C-fokot mutathatnak a hőmérők, délen várható a legenyhébb idő.

Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 08:56)

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához