Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: rendkívül szokatlan fronthatások várhatók vasárnap

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma orvosmeteo emésztési zavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós panaszok nem mérséklődnek, pedig a jóidőben erre nem is gondolnánk!

Egyre több az emésztési panasz

Rendkívül összetett a szervezetünk kapcsolata a légkörkörnyezettel! Még az ilyen tartósan frontmentes, időszakokban is. Szokatlan fronthatások, amikre nem is gondolnánk, pedig komoly hatással vannak ránk.

Ön is érintett? Derítse ki a metegyógyász® új videójából!

Vasárnap front nem rontja a humánmeteorológiai helyzetet, szép napos időre számíthatunk. A vérnyomás-ingadozás azonban gyakori panasz, és ez még egy darabig így is marad. A hideg reggelt követően délután már szinte mindenhol 28, 30 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk, és a napsütés is jellemző lesz, tehát mondhatni késő nyárias körülményeket tapasztalhatunk.

Az előző napok panaszai azonban tartósnak bizonyulnak!

Humánmeteorológiai szempontból inkább a nap első felében jelentkezhetnek panaszok, ugyanis többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élőknél válthat ki végtagfájdalmakat. A viszonylag nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, ami a délelőtti órákban lehet a leggyakoribb. A kisebb fokú magassági melegedés enyhébb fejfájást válthat ki az érzékenyebbek körében, ez elsősorban a migrénes típusú fejfájást jelenti.

Szabadtéri programok

A korai órákban öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután viszont későnyáriasan meleg lesz, ekkor már nem lesz szükség a pulóverre. Az esernyőket is bátram otthon lehet hagyni!

UV-sugárzás

A napos idő ellenére mérsékelt marad az UV-sugárzás, vagy csak kevés helyen éri el az erős fokozatot: az egyre alacsonyabb napállás miatt pedig egyre gyengébb sugárzási értékek jellemzők.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Vastagbélrák: ilyen ételek növelhetik férfiaknál a daganat esélyét

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához