Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ennyire megterhelő, kellemetlen időnk lesz pénteken

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A nyugati határt csütörtök este elérő hidegfront pénteken lelassulva halad át az ország felett.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint igen megterhelő és kellemetlen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakult ki.

A nyugati határt csütörtök este elérő hidegfront pénteken lelassulva halad át az ország felett, ez uralja a pénteki humánmeteorológiai helyzetet.

Sokféle panaszra figyelmeztet a meteogyógyász!

Különösen kedvezőtlen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatnak pénteken a frontérzékenyek.

A csütörtök esti hidegfront lelassulva halad át az ország felett, és pénteken egész nap érezteti a hatását. A fényszegény, csapadékos idő sok életminőség rontó hatás mellett az immunrendszerünket is gyengíti, ami nem jó hír ebben a járványveszélyes időszakban. A kellemetlen erős szelek komolyan megterhelik az idegrendszert, és nagyon sok embernél okoznak keringési és vérnyomás problémákat, fejfájást, feszültséget, idegességet. Gyakoriak a szorongásos- és pánikszerű állapotok. Sok a rosszullét, a szédülés és gyakoriak az alvásproblémák.

Azt látjuk, hogy egyre több problémát okoz az időjárás a frontérzékenyeknek: komolyan rontja az életminőséget és jelentős egészségügyi problémákat, kockázatokat is okoz. Ilyen szintű érintettség esetén feltétlenül javasolt az időjárás-érzékenység hatékony kezelése.

Szabadtéri programok

Nagyon kellemetlenül alakul a péntek a kültéri programok szempontjából. Ez különösen rossz hír azoknak, akik már a Mindenszentek kapcsán útra kelnének, mennének rendet rakni a temetőkben. Sok csapadék az erős szelek mellett csak időszakosan lesznek kedvezőbb időszakok. Erős lesz a változékonyság, és a fronthatás is sokak állapotát negatívan befolyásolja.

Balesetveszély

Nagyon veszélyes lesz a péntek a közlekedés szempontjából. Rosszak lesznek a közlekedés fizikai feltételei is a csapadékos idő és a síkos utak miatt. De a hidegfront miatt az időjárás-érzékenyek gyakran tapasztalhatnak a vezetési képességet negatívan befolyásoló hatásokat is, közlekedjünk fokozott óvatossággal!

Milyen idő lesz?

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen előfordulhatnak záporok, néhol zivatar kialakulhat. A légmozgás többfelé élénk, néhol erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakulhat. Reggelre többfelé képződhet pára, köd.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor lesz az őszi óraátállítás? Itt a pontos, 2023-as időpontja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához