Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vérnyomásingadozásra és fejfájásra készülhet pénteken

fejfájás, vérnyomás, időjárás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most már inkább a melegedéshez köthetőek a panaszok, de hamarosan front jellegű tünetek felbukkanása is várható.

Tévedtek a frontérzékenyek, ha a hétvégén végre kellemes, frontmentes időre számítottak! Fejfájós hír a frontérzékenyeknek! A meteogyógyász nem túl jó híre Meteo Klinika TV-n!

Pénteken frontmentes, alapvetően kellemes, az ilyenkor szokásos átlagnak megfelelő idő lesz, de a vérnyomása most is ingadozhat, ha erre fokozottan hajlamos. Sok napsütésre számíthatunk, a délutáni hőmérséklet pedig a nyári, de még kellemesnek mondható tartományban alakul. Reggel azonban kicsit hűvös lesz, nagy lesz tehát a napi hőingás. He erre érzékeny, könnyen lehet, hogy az előző napokhoz hasonló keringési problémákat fog tapasztalni.

Reggel helyenként hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek tehermentes átmozgatása enyhíthet a panaszokon.

Panaszokat akkor is tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a napon belüli hőmérséklet-változásra. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A keringési problémák a délelőtti órákban erősödhetnek fel.

Végre a korábbról elhalasztott tevékenységek, feladatok elvégzésére is lehetőség adódik, el lehet végezni a kerti és a ház körüli munkákat. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, kissé változékonyabb hétvégére. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék, emellett rendkívül magas a víztartalmuk is, és könnyen beilleszthetők a mindennapi étkezésbe.

UV:

Az UV-sugárzás a déli órákban elérheti a nagyon erős fokozatot. Mivel sokan töltik szabadidejüket a friss levegőn, és most még hőség sem lesz jellemző, így a tűző nap komoly veszélyeket rejthet. 10 és 16 óra között húzódjon árnyékba, különösen a gyerekekre veszélyes az erős sugárzás. Viseljen könnyű, színes ruhadarabokat, a fejét pedig óvja széles karimájú szalmakalappal, emellett viseljen UV-szűrős napszemüveget is!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívelégtelenség: olykor megtévesztők a tünetei - erre figyeljen fel!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához