Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: figyeljen oda, a kánikula ezeket a panaszokat okozza kedden

hőségriasztás, orvosmeteorológia, időjárás, kánikula, hőguta,

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még tovább tart a hőhullám, fokozódik a terhelés!

Hőségriasztás! Hőség és hőhullám okoz problémákat világszerte. Sajnos ez nem véletlen! Brutális dolgokat produkál a klímaváltozás! Magyarország sem kivétel. Nem lesz kegyelem!

Veszélyes hőhullám! Segít a Meteo Klinika TV, vegye komolyan a meteogyógyász® figyelmeztetését!

Fronthatás kedden

Kedden napközben frontmentes lesz az idő, de egy gyenge hidegfront hatásait, amik keddre virradóan érvényesültek, még most is megérezhetik a fokozottan érzékenyek. Délen, délkeleten 35 fokot mérhetünk, és az élénk szél sem hűsít, hiszen ez szállítja a forró levegőt! A gyenge front hatása csak egy-két fokos, "lehűlésnek" nem nevezhető hőmérséklet-csökkenéssel mutatkozik meg, inkább a forróság okozza még mindig a terhelést!

A hőhullám tehát nem szűnik meg!

Maga a forróság is okozhat az arra érzékenyeknek fejfájást és vérnyomáspanaszokat, az országos hőségben pedig szinte mindenki tapasztalhat majd kellemetlen tüneteket. A szívbetegek a legveszélyeztetettebbek, a hőguta, a napszúrás és a kiszáradás kockázata pedig mindenkit fenyeget! A halmozódó terhelés még erősebb terhelést jelent majd az eddigi igénybevételre rakódva!

Ilyenkor nagyon gyakori a vérnyomás-ingadozás és keringési problémák, emellett nem ritka a migrénes fejfájás sem. A tünetekre jellemző, hogy sokszor estére sem mérséklődnek számottevően, ezzel együtt pedig a pihenésre szánt órákat is rendkívül megkeserítik. Másnap pedig a kialvatlanság és a fáradtság hátráltatja a mindennapi tevékenységünket - fontos tehát, hogy tartósan megszabaduljunk ezektől a veszélyeket is rejtő kellemetlenségektől

UV-sugárzás

11 és 16 óra között nagyon erős UV-sugárzás várható, akár negyed óra alatt is leéghet. Az érzékenyebb bőrűek és a gyerekek válasszanak 40-es, a normál bőrtípusba tartozók pedig 30-as faktorszámú naptejet. Vegye figyelembe azt is, hogy a vízpartokon megsokszorozódik a bőrét érő sugárzásdózis, és ilyenkor ismételje meg gyakrabban az újrakrémezést!

Milyen idő lesz kedden?

Keddre virradóan néhol záporok, zivatarok kísérhetik a gyenge hidegfront átvonulását, majd napközben napos, száraz időre van kilátás. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. A 15-23 fokos hajnalt követően délutánra 30 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rossz szokások, amelyek növelhetik a szívritmuszavar esélyét

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stressz

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához