Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a hidegfront kellemetlen panaszokat hoz

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint front mögötti helyzetet tartogat a kedd, emiatt átmenetileg ismét nagyobb arányban lesznek azok, akik valamilyen mértékű tünetet tapasztalnak magukon.

Az időjárás-érzékenyek a távozó front mögött is tapasztalhatnak kifejezetten intenzív tüneteket is, sőt, a panaszok még a kellemesebbnek tűnő időben is tartósak lehetnek. Ha ön is görcsös fejfájással küzd, ingerlékeny vagy nyugtalan, ön is értintett lehet! Ha sokat fáj a feje feltétlenül gondoljon a frontérzékenységre, mert nagyon gyakori ok és jól kezelhető! Elmondja a meteogyógyász®:

Fronthatás kedden

Kedden keleten kezdetben még többeknél jelentkezhetnek erős hidegfronti tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont egyre gyengébb formában léphetnek fel ezek a panaszok a távozó hidegfront mögött.

A nyirkos, többfelé párás nyugati, valamint a helyenként csapadékos keleti tájakon is felléphetnek reggel kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszok. Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, de ez a téli napokban megszokottnak mondható. Napközben aztán a térség nagy részén több-kevesebb napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. Sok helyen viszont megélénkül a légmozgás, ezért az arra hajlamosaknál ingerlékenység és görcsös eredetű fejfájás léphet fel.

Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására: a friss almában, körtében, szőlőben sok értékes anyag van, de a C-vitamin bevitel is nagyon fontos. Az alvásproblémák átmenetileg mérséklődnek.

Szabadtéri tevékenységek

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz. Reggel még szükség lehet az esernyőre, délután már nem valószínű nagy csapadék. A szél azonban több fokkal csökkentheti az érzett hőmérsékletet, most is fennáll a megfázás veszélye.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához