Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ma nehezebb lesz koncentrálni, és ingerlékenyek lehetünk

koncentráció, memória, ingerlékenyésg

Kedden a melegre és a nagy hőingásra érzékenyek is tapasztalhatnak tüneteket. Gyakoriak lehetnek a koncentrálási problémák.

Az időjárás-érzékenyek számára a nagy napi hőingás is okozhat kellemtlen perceket, illetve a magaslégköri változások is kiválthatnak tüneteket. Ha vérnyomás-ingadozást vagy koncentrálási problémákat tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kedden front nem rontja a humánmeteorológiai(R) helyzetet, de sokan most sem maradnak panaszmentesek. A pollenterhelés továbbra is magas, az UV-sugárzás azonban már a mérsékelt tartományban marad.

Egyre gyakrabban veheti észre, hogy fáradtabb, dekoncentráltabb, mint az elmúlt napokban, ezek a panaszok azonban a következő napokban várhatóan fokozatosan mérséklődnek majd.

Reggel is sokfelé jelentkezhetnek tünetek, ugyanis egyes helyeken erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. A melegedés idején, azaz a délelőtti órákban most is tapasztalhat vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, és délután már egyre nagyobb az esélye, hogy a koncentrálási zavarai is felerősödnek. Fáradékonyabbnak érezheti magát, ok nélküli álmosság is gyötörheti - a napsütés fogja némileg csökkenteni ezeket a panaszokat.

A Dunántúlon helyenként megélénkül a szél, ez enyhébb fejfájást válthat ki az érzékenyebbek körében, valamint kissé ingerlékenyebbekké is válhat, ha errefelé él.

Pollen:

A parlagfű pollenje továbbra is nagyon magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, nekik nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodni, a tejtermékek fogyasztása is kerülendő számukra.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához