Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megterhelő vasárnapja lesz a vérnyomásbetegeknek

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

Úgysem hiszi el: újabb ciklonok! Tartós és ráadásul romló tendenciájú terhelésekről beszél a meteogyógyász®

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét erősebbek lehetnek a panaszok, a kettősfronti tünetek szélesebb körben léphetnek fel.

Az időjárás-érzékenyek számára egy újabb megterhelő nap következik, most sincs lehetőség pihenésre. Ha önnek sokat fáj a feje, ingadozik a vérnyomás vagy sokszor feszült, ön is érintett lehet!

Úgysem hiszi el: újabb ciklonok! Elképesztő! A tartós és ráadásul romló tendenciájú terhelésekről beszél a meteogyógyász®!

Vasárnap újra kettősfronti hatásra kell számítani. Az elmúlt időszakban, és még ezután is egymást érik a frontok, sajnos szinte egy percig sem pihenhet a szervezetünk. Most tovább folytatódik a rendkívül változékony időjárás, sőt, a hidegebb idő is nagy terhelést jelent!

A panaszok tehát rendkívül változatosak és összetettek lehetnek, és a lakosság nagy százalékát is érinthetik! A keringési panaszok és a fejfájás, migrén mellett most a figyelemzavarok és az ok nélküli fáradtság lehet a leggyakoribb, a lehangoltság és a tompaság miatt pedig csökken a teljesítőképessége, és a balesetveszély is rendkívüli módon fokozódik.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. A tartós fronttevékenység önt is fokozottan megviselheti ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot.

Pollenjelentés:

A pollenszint alacsony, de már szokatlanul korán beindult a pollenszezon, főleg a mogyoró van már jelen tüneteket okozó mennyiségben. A csapadék és a hideg most csökkenti a koncentrációt, de a szárazabb periódusokban jelentkezhetnek allergiás tünetek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához