Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megviseli a pénteki idő a magas vérnyomásosokat

orvosmeteorológia, vérnyomás, fejfájás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint pár nap nyugodt idő jön, de a fokozottan érzékenyeknek most is lehetnek panaszai.

A szeles idő továbbra is sok kellemetlenséget okoz. Az idegrendszeri terhelések mellett számolni kell a felkavart por szervezeti hatásaival is.

A rendkívüli porviharok veszélyei! Ez történik a szervezetünkben! Elmagyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Péteken frontmentes, a legtöbb helyen napos időre számíthatunk. Reggel többfelé erősebben lehűl a levegő, délután viszont már kellemesen alakul a hőérzet. Ez a gyors, intenzív napon belüli melegedés sokaknak okozhat kellemetlenségeket!

Reggel országszerte sokaknál jelentkezhetnek panaszok, ugyanis többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. Délután viszont kora tavaszi meleg lesz, és inkább ez okozhat majd panaszokat. A kifejezetten nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, és a tünetek még a következő napokban is gyakran előjöhetnek. Akár 15 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet-különbség, és ez pár órán belül értendő!

A fejfájósoknak most egy napig mérsékeltebbek lehetnek a tüneteik, de a fokozottan érzékenyeknek most fokozódó fájdalmakkal érdemes számolni. Emiatt az alvás minősége is rosszabb lehet, ami a másnapra is rányomhatja a bélyegét.

Szabadtéri tevékenységek

A korai órákban a fagyok miatt öltözzön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Napközben már javul a hőérzet, de szükség lesz a kabátra. Az esernyőt otthon lehet hagyni, a napsütésd javítja a hangulatot.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken fátyolfelhős-napos időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A fagyos reggelt követően délutánra 8 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Tünetkereső: nézze meg, milyen betegségre utalhatnak a tünetei



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához