Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ragyogó idő lesz, ez a dolog mégis az agyunkra megy szombaton

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma időjárás szombat

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hűvösebb idő helyett most napikig a melegedés fog problémákat okozni!

Végre elkerülik a frontok a térségünket

A többség számára kedvező a humánmeteorológiai helyzet, de számolnunk kell terhelő hatásokkal is.

Folyamatos a melegedés, gyakoribb a tartós fejfájás! És egy fontos ajánlat Önnek a meteogyógyásztól®

Szombaton igazi, de nem elviselhetetlen nyárias melegre számíthatunk

Akár 30 fok közelébe is melegedhet a levegő, reggel viszont hűvös van, a hőingás pedig országszerte nagy! Az ország nagy részén 25 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a délutáni órákban éri el a kifejezetten kellemes értékeket.

Ha az átlagosnál érzékenyebben reagál a melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot.

A napi teendők elvégzése közben is figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén.

A koncentrálási problémák napközben többször megakaszthatják a mindennapi tevékenységekben, ez pedig sok bosszúságot okozhat. Reggel a kopásos ízületi bántalmak felerősödése is gyakori lehet, délután már inkább a reumatikus panaszok előtérbe kerülése várható.

Szombati időjárás

Szombaton szinte országszerte derült reggelre ébredhetünk, napközben is csak az északi, északkeleti tájak fölött lehet néhány kósza felhő, de csapadék sehol sem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, délkeleten lehet átmenetileg egy-egy élénk lökés. Hajnalban 9-16, napközben már 25-30 fokot mérhetünk.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy tovább emelkedik a levegő pollenkoncentrációja

A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

Indul a parlagfűszezon

Országszerte virágzik a parlagfű, melynek pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a tüneteket okozó alacsony-közepes szinten van, de egyes területeken a magas szintet is elérheti. A hét második felében országszerte közepes-magas koncentrációra számíthatunk. A csalánfélék pollenjei közepes-magas szinten lehetnek jelen a levegőben. Alacsony-közepes szinten lehet jelen az útifű és a kenderfélék virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte alacsony-közepes szintet érhet el.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Jön a beutaló nélküli időpontfoglalás, ez lesz a szabály - így kérhet időpontot

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához