Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: furcsa péntekünk lesz a meteogyógyász szerint

orvosmeteorológia meteorológia fronthatás ma időjárás

Most még "nyáriasak" a tünetek, de már nem sokáig!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartós és erős terhelésre kell felkészülni, nagy igénybevételt jelent majd a péntek este érkező front!

A szerdai hidegfront után napokig fennálló, rendkívüli eltérések lesznek az ország egyes részei között!

Az utolsó hőhullám? a különleges humánmeteorológiai helyzetet részletesen elmagyarázza a meteogyógyász®!

Pénteken az esti órákban nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, előtte azonban keleten még marad a nagy meleg, ott a hőség még kicsit fokozódik is. A tartós hőterhelést most egy másik markáns hatás váltja fel, a szívbetegek rendkívül veszélyeztetettek!

Nyugaton és északon a mérsékelt nyári meleg mellett délutántól már a magas páratartalom, a fülledtség is terhel, szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Ezen a napon az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Feltétlenül készüljön erre, és még mindig kerülje el a megerőltetéseket! A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, amennyiben ön is az érintett csoportba tartozik, akkor vihar idején tartózkodjon zárt helyen és pihenjen le!

Este érkezik meg a markáns hidegfront a Dunántúlra, éjszaka pedig a keletebbi tájak felé halad. A front nyomában hidegfront jellegű tünetek jelentkeznek. Ez az intenzív változás nagyon megterhelő lesz mindenki számára, próbálja pihenéssel felkészíteni a szervezetét a hirtelen változásra.

A fronttal érintett tájakon vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély is.

Szabadtéri tevékenység

A front előtt délkeleten továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye is, nagyon fontos, hogy mindig legyen önnél elegendő mennyiségű folyadék, a tűző napot pedig kerülje el. Északnyugaton, illetve keleten is szükség lehet az esernyőkre a helyi záporok, zivatarok miatt. A Dunántúlon kellemesebb, frissebb hőmérsékletű idő lesz.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához