Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: téved, ha kellemes szombatra számít

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, frontérzékenység

Tévedtek a frontérzékenyek, ha a hétvégén végre kellemes, frontmentes időre számítottak.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint átmenetileg több és erősebb tünetekre lehet számítani, nem lesz kedvező a szombati helyzet. Nem alakul jól a hétvége a frontérzékenyek számára, többféle terhelés is jelentkezik a humánmeteorológiai helyzetben.

Hidegfront a hétvégére! Frontfilmen is megmutatja a frontérzékenyeknek a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Szombaton egy gyenge hidegfront halad át felettünk, ami egyeseknél erősebb, másoknál enyhébb panaszokat okozhat. Sokfelé élénk, erős lesz viszont a szél, ami ezen kívül is csökkentheti a komfortérzetet.

A front napközben át is halad

A front nem lesz erős, de amennyiben fokozottan érzékeny, akkor enyhébb fejfájást tapasztalhat, ami annak ellenére, hogy nem lesz intenzív, akár tartósan is fennállhat. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam is, illetve ingadozhat a vérnyomás.

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek élénkebbekké, szétszórtabbakká válhatnak. A reggeli órákban ízületi panaszok jelentkezhetnek.

A fülledtebb időszakokban nehézlégzést és légszomjat is lehet tapasztalni, zivatarokban romolhat az asztmások állapota.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban ingadozó hőérzetre készüljön, a mért értékeknél több fokkal is alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. A fülledtség miatt könnyebben befülled a bőr is, illetve érdemes kéznél tartani az esernyőt, mert szórványosan csapadék is előfordul.

Fejfájós hír a frontérzékenyeknek! Itt a meteogyógyász nem túl jó híre

Időjárás szombaton

Szombaton egy hidegfront hatására gyakrabban takarhatják felhők a napot, többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jellemzően felhőszakadás, apró szemű jég kísérheti majd őket. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 33 C-fok között alakulhat, elsősorban nyugaton, északnyugaton mérséklődhet a meleg, a csapadékos területeken gyorsan visszaesik majd a hőmérséklet.

Pollenek, allergia

Tart a pázsitfűfélék pollenszezonjának csúcsidőszaka, de átmenetileg enyhülhet a pollenterhelés. A pázsitfűfélék és csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes-magas tartományban alakul. Helyenként közepes szintet érhet el a szelídgesztenye és az útifű virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte közepes-magas szintet érhet el.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Könnyező és vörös szemek is jelezhetik a pollenallergiát

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához