Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: felerősödhetnek ezek a panszok pénteken

orvosmeteorológia meteorológia időjárás péntek fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front mögött megnyugszik az idő, de az őszre jellemző tünetek most is intenzíven jelentkezhetnek.

A csütörtökön átvonult hidegfront után jelentősen változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Front után erre számítsanak a frontérzékenyek! A hőhullám után most teljesen más a helyzet: a meteogyógyász® mondja el a Meteo Klinika TV-n

Péntekre megszűnik a fronthatás, a frontérzékenyek panaszai mérséklődnek. A változékony idő azonban okozhat még tüneteket, emellett a napi hőingást és a reggeli hűvös időt is többek szervezete megérzi.

Erősebbek lehetnek az ízületi panaszok!

A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indulhat a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor számítson arra, hogy felerősödhetnek a végtagfájdalmai, főként akkor, ha mélyebb, szélvédett völgyben él. Reggel egy kímélő, nem megerőltető tornával kissé mérsékelheti a tüneteket. Napközben a tünetek várhatóan mindenhol fokozatosan megszűnnek, de a vérnyomás-ingadozásra hajlamosak egészen estig tapasztalhatják a kellemetlenségeket.

Az előző napon tapasztalt görcsös bántalmak fokozatosan elmúlnak, már megszűnik a hidegfronti hatás. A nap elején azonban még tapasztalhat kellemetlenségeket, amennyiben a fokozottan érzékenyek közé tartozik. Szédülés is jelentkezhet, illetve enyhébb rosszullét is felléphet, ám ezek is fokozatosan csökkenő intenzitással.

UV-sugárzás

A leégésveszély nem áll fenn, mérsékelt marad az UV-sugárzás. A napos időszakokat ajánlott kihasználni a D-vitamin raktárak feltöltésére, az évnek ebben az időszakában már egyre gyorsabban rövidülnek a nappalok.

Időjárás pénteken

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő futó zápor, erre nagyobb esély a keleti tájakon mutatkozik. A Dunától keletre még többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájással indul a nap? Ez a tünet elárulja, ha migrén lesz belőle

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához