Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megint előjöhet ez a tünet szerdán!

orvosmeteorologia-meteorologia-idojaras-szerda-fronthatas-ma-meteogyogyasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem mérséklődnek a markáns hidegfront által hozott hideg okozta tünetek!

Csak egy-egy fokkal emelkedik a reggeli és délutáni hőmérséklet, és hidegek a vizeink is. Lassú helyreállásra számítsunk!

Napokig eltart, figyelmeztet a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Szerdán front ugyan nem érkezik, de a hűvösebb idő a közérzetre és a teljesítőképességre is negatív hatással bír

Ahogy tehát a hét előző napjaiban, úgy most is az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk. Hajnalban igen hűvös lesz, így amennyiben kopásos eredetű ízületi panaszokkal küzd, akkor számoljon azzal, hogy fájdalmai felerősödhetnek. Különösen a mélyebb völgyekben élőknél lehetnek intenzívek ezek a tünetek.

A tartós hideg és a kisebb változékonyság megterhelő lehet a fokozottan érzékenyek számára, ez pedig fejfájást válthat ki, ha érzékeny erre, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhat. A vérnyomás ingadozhat, a szívbetegeknek is nehezebb napjuk lehet. A gyerekeknél is tapasztalhatja, hogy nehezebb lekötni a figyelmüket, élénkebbek a megszokottnál, és mintha több energiájuk lenne, mint a melegebb napokon.

Szabadtéri tevékenység

A hűvös időben fokozódik a megfázásveszély is, reggel induláskor feltétlen vastagabb, réteges öltözetet válasszon. Napközben aztán melegszik a levegő, de így is szükség lehet a pulóverre, zárt cipőre.

Időjárás szerdán

Szerdán egy gyenge hidegfront érheti el térségünket. Kezdetben inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, majd délután nyugaton és északon erőteljesebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és arrafelé záporok, zivatarok kialakulhatnak. A délnyugati szél az ország északi tájain élénk lehet. Hajnalban 8-15, délután 22-28 fok várható.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így alakul át szeptembertől az orvosi ügyelet több vármegyében is

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához