Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne csodálkozzon, ha szombaton nagyon rosszul lesz!

orvosmeteorológia, fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a rövid szünet a fronttevékenységben nem javítja jelentősen a frontérzékenyek állapotát, folytatódik a nagyon megterhelő időszak.

Az időjárás-érzékenyek nagyon megterhelő időszakot élnek át, a gyakori fronttevékenység miatt tartós az igénybevétel. Ha önnek is ingadozik a vérnyomása, rosszullétektől szenved, nem tud aludni vagy sokszor stresszes, ön is érintett lehet. Rendkívüli mértékben nő a frontérzékenyek száma!

Nézze meg az okokat a meteogyógyász® mai videójában:

Szombaton a kettősfront mögött még front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke, sajnos csak pár órára. Reggel tehát az előző napi kettősfront a nap első felében még érezteti hatását. Kezdetben keleten még helyenként havas esővel, hóval indul a nap, de napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A szünet nem tart sokáig, folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, estétől pedig ezekben a tünetekben ismét erősödés várható.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken.

Balesetveszély:

A közlekedés során az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban! A megnyúlt reflexidő miatt még tovább növekszik a balesetveszély, fokozott körültekintés javasolt!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához