Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha csütörtökön egész nap fáradékonyabb lesz

orvosmeteorológia, fáradékonyság, fáradtság, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az időjárás-érzékenyek most is tapasztalhatnak tüneteket, és ez a probléma egyre többeket érint!

Az időjárás-érzékenyek körében nagyon gyakori ezekben a napokban az ok nélküli fáradtságérzet és a dekoncentráltság is, illetve az eddigi fejfájás és vérnyomáspanasz sem múlik el nyomtalanul. Ha ön is figyelemzavarokkal, álmossággal, ezzel együtt akár csökkent munkavégzőképességgel küzd, ön is érintett lehet.

Gyógyulás a frontérzékenységből - fontos a szakszerű kezelés! Ezt ismerheti meg a meteogyógyász® mai rövid videójából:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nem érkezik front a térségünkbe, de gyenge melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél az idő javulása miatt. A hőmérséklet délután 20 Celsius-fok körül, néhol afelett alakul, és a reggeli órákban sem lesz most fagy. De a javuló idő ellenére is lesznek olyanok, akiket megvisel a légköri helyzet!

Alvászavarokat, kialvatlanságot tapasztalhatnak a fokozott érzékenységgel érintettek, emellett ha ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor enyhébb migrén ronthatja a komfortérzetét. A nyugodtabb alvás elősegítése érdekében este lefekvés előtt már ne végezzen megerőltető tevékenységeket, és az is segíthet, ha átszellőzteti a hálószobát. Napközben koncentrálási problémák léphetnek fel, egyeseknél csökkenhet a teljesítőképesség. Fogyasszon sok folyadékot, de kerülje az energiaitalokat és a kávét.

A keringési panaszok szintén jellemzőek ezekben a napokban, hiszen rendkívül változékony az élettani helyzet! Időnként fülledtség és csapadék, máskor erős szél vagy nagy napi hőingás terheli a szervezetet. Gondoskodjon a megfelelő mennyiségű pihenésről, próbáljon a lehető legegészségesebben étkezni, ezzel is könnyítve az emésztést.

Szabadtéri tevékenység

Jót tesz a közérzetének, ha sokat tartózkodik a szabadban, a friss levegőn, ugyanis nem lesz kellemetlenül meleg. Reggel azért öltözzön vastagabban. Az esernyőt otthon lehet hagyni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához