Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha szerdán megfájdulnak az ízületei

ízületi gyulladás, fájdalomcsillapítók, gyullladásgátlók, vény nélküli gyógyszerek

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan hidegpárnás, alacsony hőmérsékletű és nyirkos idő a legtöbbek szervezetét megviseli, sokan egyre erősebb tüneteket tapasztalhatnak.

Az időjárás-érzékenyek folyamatosan szenvednek ebben az időben, a fényszegény körülmények mellett a nyirkosság is rontja az élettani helyzetet. Ha önnek is ízületi fájdalmai vannak, rossz a közérzetet, fáradékony vagy nyűgös, ön is érintett lehet.

Miért fontos Önnek a frontjelentés, és a tünetnapló? Elmagyarázza a meteogyógyász®:

Fronthatás szerdán

Szerdán sem érkezik front, azonban a nyirkos idő többfelé okozhat különféle humánmeteorológiai® panaszokat. A kevés napsütés nem segít feltölteni a D-vitamin raktárakat. Folytatódik tehát a frontmentes, eseménytelen idő, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki számára kedvezően alakulna a humánmeteorológiai® helyzet. Reggel sokfelé, napközben pedig a foltokban tartósan ködös, nyirkos területeken jelentkezhetnek kellemetlen ízületi fájdalmai, amennyiben erre hajlamos. A sajgó végtagokat ajánlatos folyamatosan melegen, azonos hőmérsékleten tartania, és reggelente kíméletesen átmozgatnia! A párás levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek: amellett, hogy rendszeresen pótolja a szervezetéből hiányzó vitaminokat, a rendszeres kézmosással is gátat szabhat a betegségek terjedésének.

A D-vitamin pótlása már elengedhetetlen, és ebben most a kevés napsütés sem segíti. A fényszegény időszakokban mindig igyekezzen kihasználni az esetleges napos perceket!

Légszennyezés

A szürke időszakokban mindig igyekezzen kihasználni az esetleges napos perceket. Különösen a légúti megbetegedésekkel élők és az asztmások élnek át nehéz időszakot: a folyamatosan rossz, sőt egyre romló szmoghelyzet hatására tovább fokozódhatnak a panaszaik. Köhögési inger, nehéz légzés, szemkönnyezés jelentkezhet, a kisgyerekek számára is nagyon káros ez az állapot. A babákat inkább a koradélutáni órákban vigye ki levegőztetni, és a forgalmas belvárosban ne tartózkodjon sokat a szennyezett levegőn.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához