Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha vasárnap szédül

szédülés, orvosmeteorológia, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább romlik az élettani helyzet, napközben egyre többeknél léphetnek fel újabb és újabb panaszok!

Az időjárás-érzékenyek számára újabb negatív változásra van kilátás, egyre erőteljesebb hatások érvényesülnek. Ha ön is szédül, rosszullétek gyötrik, egyre jobban vagy visszatérően fáj a feje, ön is érintett lehet!

Zuhanó légnyomás! Mit hoz ez ránk? A kapcsolatot magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap napközben még nem ér el minket front, de már megkezdődik a változás, ezért az érzékenyeknek az idő előrehaladtával egyre intenzívebb tünetekre kell számítaniuk. Ha migrénes, egész nap fájhat a feje, ezen kívül a rosszullétei is megszaporodhatnak. Könnyen lehet, hogy visszatérő szédülést tapasztal, és ha arra hajlamos, akkor ingadozhat a vérnyomása. Az ízületi bántalmak közül a kopásos és a gyulladásos tünetek is felléphetnek, a végtagfájdalmak a következő napokban tartósak lehetnek.

Estétől kettősfront közelít meg minket, ezért tovább erősödhetnek és gyakoribbá válhatnak az alvásproblémák, valamint türelmetlenebbé, nyűgösebbé válhat, az egész komfortérzete romolhat.

Balesetveszély

A közlekedésben a melegfront jellegű változások hatására megnyúlik a reflexidő, nehezebben reagálhat a körülöttünk történő hatásokra.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország déli felén várható. A csúcshőmérséklet északon, északkeleten 5 és 8, máshol 9 és 15 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához