Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz kedd vár a szívbetegekre

szívinfarktus, szívroham, szívbetegség, hirtelen szívmegállás, szívhalál

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint extrém módon növekszik a terhelés, folyamatos és intenzív igénybevételre kell készülni!

Az időjárás-érzékenyek folyamatosan egyre erősödő tünetektől szenvedhetnek, szinte esély sem lesz kipihenni a terhelést! Ha ön is sokszor tapasztal fejfájást, keringési panaszokat, ingadozik a vérnyomása, esetleg kábának érzi magát, ön is érintett lehet! Már csak ez hiányzott! Ide (is) vezet a meleg idő!

Egy új veszélyről is beszél ma a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden kettős fronthatás érvényesül, de ennek mértéke tájegységenként eltérő időben a nap folyamán átmenetileg fokozatosan gyengül. Keleten főként délelőtt, nyugaton azonban egész nap tapasztalhat keringési és vérnyomásproblémákat, többek között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbeteg, akkor szintén megviselheti ez a megterhelő humánmeteorológiai® helyzet. A mai napon tehát próbálja kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemei és a fizikai igénybevételekre is. Ha ízületi bántalmakkal él, ezek felerősödésére is számítani kell, a kopásos és a gyulladásos tünetekben egyaránt intenzitásnövekedésre lehet számítani.

Emellett a nyugati tájakon, illetve a Tiszántúlon fejfájást és ingerültséget is tapasztalhat, ami rányomhatja bélyegét a hangulatára.

Pollenhelyzet

A pollenszint alacsony, de már szokatlanul korán beindult a pollenszezon, főleg a mogyoró van már jelen tüneteket okozó mennyiségben. A csapadék átmenetileg csökkenti a koncentrációt, de a napos időszakokban romolhat az allergiások állapota.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden eleinte többfelé várható eső, zápor, a legmagasabb hegyeinkben esetleg havas eső, hózápor előfordulhat, majd napközben átmenetileg kevesebb helyen eshet, többfelé felszakadozhat a felhőzet, átmenetileg kisüthet a nap. Délután délnyugat felől viszont újabb kiadós eső érkezik. Sokfelé szeles lesz az idő, az ország keleti felén erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. 4 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához