Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz péntek vár a fejfájósokra

orvosmeteorológia, fejfájás, front, alvászavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a magassági front éppen olyan erős tüneteket is ki tud váltani, mintha közvetlen frontátvonulás zajlana.

Speciális időjárási helyzet alakult ki a térségünkben a magasabb légrétegekben, aminek Ön esetében is szokatlan és összetett tünetei jelentkezhetnek.

Hidegcsepp zavarja a szervezetünket! Leginkább kettősfronti hatás jellegű tüneteket tapasztalhat, ezt magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken a magasban zajló változások miatt sokan tapasztalhatnak kettősfronti panaszokat, így például emésztési problémákat, fejfájást és vérnyomás-ingadozást. A tünetek többsége a következő napon is kitart, több hullámban lehet intenzívebb tünetekre kell számítani. A nap folyamán fokozatosan erősödhetnek a panaszok!

Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a tünetek keleten és délen jelentkezhetnek hosszabb ideig és intenzívebben is. Ebben az esetben kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, fokozódó rosszullét jelentkezhet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek. A panaszok megszűnése estére sem várható, de már elkezdődik a mérséklődésük.

A kimerítő, szokatlansága miatt rendkívüli idei időszak, a széles intervallumban ingadozó hőmérséklet kimerítőleg hathat. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban a megterhelő életmód!

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban csökkenő hőérzetre és növekvő megfázásveszélyre készüljön, a járványok terjedésének is kedveznek a körülmények. Kisebb csapadék is lehet, esetleg az esernyőkre is szükség lesz!

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken a felhős, borongós lesz felettünk az ég, szűrt napos időszakok inkább csak északon és a Dunántúlon lehetnek. Főként az ország déli, délkeleti felén számíthatunk kisebb havazásra, keleten, délkeleten havas esőre, esőre is. Sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten helyenként erős lesz az északi szél. Hajnalban -7, +1, délután 0, +5 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meddig számít az ingadozó vérnyomás normálisnak? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához