Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz péntek vár a szívbetegekre, magas vérnyomással küzdőkre

magas vérnyomás, hipertónia, vérnyomás, vérnyomásmérés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon összetett humánmeteorológiai® helyzet rontja a közérzetet, nagyon nagy igénybevételre kell készülni, ami időben is hosszan el fog nyúlni.

Az időjárás-érzékenyek újfent rendkívül megterhelő napok előtt állnak! A gyakran változó fronthelyzet kimerítőleg hat, sokféle panasz léphet fel egyszerre. Ha önnek is gyakran fája a feje, rosszullétek kerülgetik, alvásproblémákkal küzd, ön is érintett lehet.

Már megint egy ciklon! Nézze meg mit mond a meteogyógyász®:

Fronthatás pénteken

Pénteken rövid szünet után ismét okklúziós front érkezik, kettősfronti hatás érvényesül, de csak a nap első felében. Délutántól már egyre többfelé hidegfront hat a szervezetre. Főként a fejfájósok számítsanak panaszaik erősödésére, a közérzet pedig általánosan romlik.

Ettől a naptól kezdve frontérzékenyként ismét igen nehéz időszakra készüljön. A következő napokban tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat.

A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Emellett csökkent teljesítőképességet, ok nélküli álmosság érzetet is tapasztalhat, mindez pedig a hangulatára is rányomhatja a bélyegét. Estefelétől a görcsös tünetek kerülhetnek előtérbe, amik akár emésztési és hasi problémák formájában is megmutatkozhatnak.

Szabadtéri tevékenységek

A hőérzete a mért értékeknél több fokkal alacsonyabban alakulhat. Egyre többen tapasztalnak bőrkiszáradást, különösen az arcon és a végtagok környékén. Száraz bőrét zsírdús krémekkel ápolja, a szabadban tartózkodás során pedig folyamatosan óvja a hideg levegőtől a szabad bőrfelületeket. Az esernyőt vigye magával!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához