Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz kellemes a vasárnap a fejfájósoknak

szédülés, egyensúlyzavar, magas vérnomás, vérnomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az előző napon tapasztalt tünetek szinte mindenkinél fokozódhatnak, illetve napról napra megjelenhetnek újabb panaszok is.

Az időjárás-érzékenyek számára folytatódik a nagy igénybevételt rejtő időszak, de akár az egészséges szervezetet is megviselheti ez a tartósan eseménytelen idő. Ha ön is egyre erősebb alvásproblémákat tapasztal, fáj a feje, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet.

Ha nem tud jól aludni, frontérzékeny lehet! Nézze meg, mit mond mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap front ugyan nem érkezik térségünkbe, de a kellemes idő tovább várat magára. Lesznek tartósan borult területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. A vérnyomás is ingadozhat, és a fejfájás is egyre gyakoribb lehet. A napok óta tartó terhelést már nehezen viseli a szervezetünk!

Ha ön is érzékenyebbé válik a téli időszakban, akkor fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhat, ezen kívül pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni. Az alvásproblémák nem szűnnek meg teljesen, csak átmenetileg mérséklődnek, és emiatt ismét fáradt lehet, valamint a teljesítőképesség is alacsony. Sokfelé okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget, ez pedig a következő napokban tartósan jellemző lehet, és önt is nagy eséllyel megviselheti.

Szabadtéri tevékenység

A réteges öltözet nagyon szükséges a napokban, különösen a hajnali órákban növekszik a megfázásveszély, de a hűvösebb, borongósabb tájakon napközben is alacsony marad a hő- és komfortérzet. Élénk szél is társul az alacsonyabb hőmérséklethez, ami még kellemetlenebbé teszi a kint tartózkodást, és ingerlékennyé, nyugtalanná tehet sokakat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához