Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz köszönet abban, amit a hétfő tartogat!

orvosmeteorológia, fejfájás, front, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint rég nem látott terhelés éri a szervezetünket!

Nagy veszélyei vannak az érkező markáns hidegfrontnak. Nagyon komoly következményekkel kell számolnunk. Tegyük meg amit lehet ebben a helyzetben.

Sarki hidegbetörés - oda a tavasz! Mi lesz így velünk, ezt mondja el a meteogyógyász®!

Hétfőn markáns hidegfront vonul át az országon

A front az erős széllel együtt extra terhelést ró a szervezetre. A hirtelen változás még az egészséges szervezetet is megviselheti! A drasztikus légköri változás nem csak a frontra érzékenyeknél, hanem másoknál is okozhat panaszokat. Erős, viharos széllel sarkvidéki eredetű hideg zúdul be térségünkbe, emellett akár záporok, hózáporok is előfordulnak, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Egész nap megterhelő lesz a helyzet, és pár napig még így is marad!

Általános lehet a fejfájás, gyakori a nyugtalanság, az éjszakai órákban pedig alvászavarok is felléphetnek. Erős görcshajlamra is számítson, növekszik a szívinfarktus kockázata, a szívbetegek állapota romolhat. Amennyiben mindenórás kismama, akkor akár a szülés is beindulhat. Mindenkinek sok pihenés ajánlott, ha lehetősége van rá, akkor a fizikailag és a szellemileg megterhelő tevékenységeket is kerülje ezen a napon!

Gyakori rosszullétet tapasztalhat, ingadozhat a vérnyomása. Ráadásul az óraátállítás hatása is jelen van, ami egyéni érzékenység függvényében változik.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban jelentősen romolhat a komfortérzete, a szeles időben jelentősen csökkenhet a hőérzet. Öltözzön fel vastagon és rétegesen is, a kisgyerekek öltöztetésére pedig fektessen nagyobb hangsúlyt. A sapka jó szolgálatot tehet!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hallott a csendes szívrohamról? Ezzel az 5 hétköznapinak tűnő panasszal jelez

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához