Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a reggeli napsütés után jön a fekete leves pénteken

orvosmeteorológia orvosmeteo időjárás fronthatás ma eső meteogyógyász

Készüljenek a fejfájósok!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kezdetben a melegedés, péntek estétől már egy front fogja okozni a panaszok többségét! A többfelé igazi kánikulát okozó hőhullám az utolsó napjához érkezett!

Változatos panaszokat okoz és búcsúzik a késő nyári idő. A meteogyógyász® mondja el a részleteket ebben a videóban a Meteo Klinika TV-n

Pénteken folytatódik a melegedés, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé élénk, erős lesz a szél is!

A csütörtökihez hasonló változékony, csapadékosabb idő nem lesz jellemző, és már országszerte tovább melegszik az idő, mely intenzív melegfront jellegű tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Ráadásul élénk lesz a szél, többfelé erős lökések is előfordulnak, így nem lehet felhőtlenül élvezni kellemes hőmérsékletű késő nyárias időt.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok

Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Az erősen szeles tájakon idegi feszültség is felléphet, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Aki hajlamos rá, annál alvásproblémák is felléphetnek - ebben az esetben próbáljon nyugodt körülményeket teremteni maga körül elalvás előtt, és már ne végezzen megerőltető tevékenységeket!

Este nyugatra már megérkezik a hidegfront, ami még nagy igénybevételt fog jelenteni a hétvége folyamán!

Szabadtéri programok

A kinti programoknak kedveznek a feltételek, zápornak kicsi az esélye. A szél viszont időnként zavaró lehet, de a viszonylag magas hőmérsékletek mellett a hőérzetre inkább jó hatással lesz.

Pollen, parlagfű, allergia

A pollenterhelés erősödik, a parlagfű most is egyre erősebb tüneteket okozhat - ha ön is érintett, akkor lehetőleg kerülje most a tejtermékek fogyasztását! A hétvégén a csapadék miatt jelentősen javulni fog az allergiahelyzet.

Időjárás pénteken

Pénteken kora reggel még északkeleten eshet néhol, majd többórás napsütésre számíthatunk. Elvétve kisebb zápor északon, északkeleten fordulhat elő délután. A déli, délnyugati szél élénk, erős lesz. A kora reggeli 14-19 fokot követően napközben 27 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Felfázás, húgyúti fertőzés: ebből lehet tudni, hogy átterjedt már a vesére

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához