Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: indián nyár kellemetlen bibivel! Ilyen idő vár ránk pénteken

orvosmeteorologia orvosmeteo-idojaras-fronthatas-ma-meteogyogyasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban romolhat a migrénesek helyzete, az érintettek tartós fejfájásra számíthatnak!

Kissé erősödhet a migrén!

Tartósan frontmentes az idő, nem tapasztalunk markáns folyamatokat. És mégis sok ember panaszkodik - és ami meglepő: joggal. Régóta nincs front, mégis sokan panaszkodnak mostanában is különféle tünetekre.

Frontérzékeny vagyok? Derítse ki, nézze meg a videót!

Pénteken a humánmeteorológiai® helyzeten markáns hatás nem ront, a hűvös reggel okozhat némi panaszt. A pihentető időszak még napokon át kitart!

Frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthat. Emellett viszont a reggeli csípősebb időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Amennyiben ön is ebben szenved, akkor ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat némi kellemetlenséget a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, ők elsősorban a délelőtti órákban tapasztalhatnak rosszulléteket.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, akkor enyhébb fejfájásra, migrénre is számíthat, de a napos idő okozta

Szabadtéri programok

A reggel most is hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy kisebb kabát, ezzel együtt vastagabb pulóver már elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. kellemesebb közérzet feledtetheti ezeket a kisebb panaszokat.

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás általában megközelíti az erős fokozatot. Érzékeny bőrűként legalább 30-as faktorszámú naptejet használjon még akkor is, ha nem kifejezetten napozik, hanem csak hosszabb időt tölt a szabadban. A déli órákban mindenkinek ajánlott védekezni a káros sugarak ellen.

Időjárás pénteken

Pénteken napos idő várható, csapadékranem kell számítani. A keleties szél legfeljebb néhol északon élénkülhet meg. Hajnalban 8 és 17, délután 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Parlagfű, allergia, kialvatlanság: így pihenheti ki magát éjszakánként

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához