Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati idő ezeket a panaszokat okozhatja

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, fronthatás, front, időjárás-érzékenység, humánmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még mindig nagy igénybevételre kell számítani, a helyzet egyelőre csak alig észrevehetően javul.

A medárdi idő egyik legmegterhelőbb következményének a gyakoribbá válásával kell számolnunk. A magas páratartalom és a nagy napmagasság mellett már rövidebb napos időszakokban is erősen fülledtté válik az idő!

A fullasztó idő humánmeteorológiai veszélyei! A sok embert érintő terhelő hatásokat magyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton még mindig nem érkezik időjárási front térségünkbe, de most is sokfelé válik fülledtté a levegő, ami az eddigieknél is jobban megterhelheti szervezetünket.

A tartósan magas páratartalom ezen a napon is többeknél válthat ki panaszokat. A záporok, zivatarok most sem felfrissülést, hanem fokozódó panaszokat hoznak!

Elmondható, hogy az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is lehet tapasztalni. Az érintetteknek ajánlott inkább zárt térben tartózkodniuk, és kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotukon. A zivatarok területén az asztmások állapota romolhat elsősorban, de egyesek a vihar előtt ok nélküli nyugtalanságot, izgatottságot is tapasztalhatnak.

Szabadtéri tevékenységek

Szükség lesz az esernyőre, a nagyfokú változékonyság nem kedvez a szabadtéri programoknak. A hőérzet is ingadozik, a csapadékos időszakokban a pulóverre is szükség lehet. Emellett némi napsütés javíthatja a hangulatot és a közérzetet.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás előfordulhat. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. Délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen szívhalál: ezt tegye, és életet menthet - az első 5 perc kritikus!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#vérnyomás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához