Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, nem lesz valami kellemes a péntek!

eső, zápor, zivatar, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ha csak kisebb tünete van, akkor most örülhet neki, ugyanis egy nagyon megterhelő időszak jön ezután!

Csak egy rövid és felemás regenerálódásra van lehetőségünk a humánmeteorológiai helyzet intenzív változásai miatt. Ez sajnos kevés lesz a frontérzékenyeknek!

A meteogyógyász® az okokat megmutatja a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás pénteken

Pénteken -még ha csak egy napra is, de- javul az élettani helyzet, markáns fronthatásra már nem számíthatunk. A hőérzet azonban ismét növekszik, és a vérnyomás-ingadozás, valamint a migrén is gyakori ezekben a napokban!

Alapvetően tehát nyugodt időre készülhetünk. Reggel frissebben indulhat a nap, így érdemes átszellőztetni a hőhullám alatt átmelegedett lakásokat, így az alvás is pihentető lehet! Délután már kellemes hőmérsékleteket mérhetünk, ez pedig azt jelenti, hogy délelőtt gyorsan melegszik a levegő, nagy napi hőingásra kell készülni! De 30 fok fölé csak kevés helyen kúszik a hőmérő higanyszála, inkább kellemes júliusi meleg vár ránk.

Jó hír, hogy mivel már nem lesz itt a csütörtöki front, agy megszűnnek az esetleges görcsei, a fejfájás azonban még jellemző lehet. A vérnyomás-ingadozás országszerte gyakori lehet, különösen a délelőtti órákban kell erre készülni - bizonyos esetekben akár rosszullétet is tapasztalhat!

Ha érzékeny rá, még kisebb ingerlékenység is jelentkezhet önnél, illetve idegesebb is lehet a megszokottnál, akár ok nélkül is. Az előző megterhelő időszakban bizonyára kifáradt, ebben az esetben a nap végi szabadidejét lehetőség szerint inkább pihenéssel töltse, illetve készüljön arra, hogy a hétvégén megint egy hőhullám kezdődik, ami az előzőnél is erősebb lehet!

UV-sugárzás

Ismét magas lesz a leégés kockázata, 11 és 16 óra között napkrém használata nélkül már akár negyed óra alatt is károsodhat a bőre. A vízpartokon fokozódik a leégés veszélye, itt még a megszokottnál is magasabb faktorszámú naptejek használata javasolt. A déli órákban lehetőleg kerülje a tűző napsütést, és viseljen napszemüveget is.

Milyen idő lesz pénteken?

Péntek hajnalban, kora reggel még előfordulhat zivatar a keleti, északkeleti tájakon, napközben még legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. Sok lesz a napsütés, a hőség néhány fokot mérséklődik. A mérsékelt szélben 28-33 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához