Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken ingadozhat a vérnyomása, fáradékonyabb lehet

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint halmozott terhelés jelentkezik már hetek óta, ez még az egészséges szervezetet is kimerítheti.

Az időjárás-érzékenyek a tartósan nagy terhelést különösen erősen élik meg. Ha ön is alvásproblémákkal küzd, fáradékony, dekoncentrált vagy nyűgös, ingerlékeny, ön is érintett lehet! Brutális hőanomália alakult ki, pont a tél leghidegebb időszakában. Rosszabb ez, mint gondolnánk - mondja a meteogyógyász®!

Tájékozódjon a meteogyógyász® mai videójából!

Pénteken gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, erőteljesebben a délelőtti óráktól. Ingadozhat a vérnyomás, növekszik a balesetveszély.

A szél most csak kevés helyen erősödik meg, de sokfelé élénk lesz, és az összetett légköri helyzet ismét tüneteket válthat ki.

Napközben, azon belül is a reggeli óráktól kezdődően zajlik egy magassági melegedés, ezért fronthoz köthető humánmeteorológiai® tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek, például fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékonyabb, tompább lehet, csökken a koncentrálóképesség. A puffadás is jellemző lehet, emellett enyhe fokú fejfájást is tapasztalhatunk. Ha hajlamos rá, akkor a migrénje erősödhet fel, ez is jellemzően dél körüli, majd az esti órákban - azaz akár az alvás minősége is romolhat, nem kizárt, hogy lefekvés után egy ideig álmatlanul fog forgolódni.

A keringési panaszok nem mérséklődnek számottevően, de a csütörtökhöz képest enyhébb fokban jelentkezhetnek. Készüljön arra, hogy a front jellegű hatás nem szűnik meg pár órán belül, hanem egész nap ronthatja a komfortérzetét.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához