Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken könnyen rosszkedvű lehet az időtől

orvosmeteorológia, szorongás, fejfájás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érzékenyek további állapotromlást tapasztalhatnak!

Az időjárás-érzékenyek az átlagosnál nehezebben viselhetik a fényhiányos időszakokat. Ha ön is fáradékony, de közben alvásproblémákkal küzd, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet! Különleges lesz ez a szilveszter!

Már meg sem lepődünk ebben a rendkívüli időben! Mit mond erről a meteogyógyász®?

Fronthatás pénteken

Pénteken is frontmentes, de ismét inkább kellemetlen, lehangoló lesz az idő. Aluszékony, közben pedig stresszes is lehet, és ha nem figyel magára, akkor a megfázásveszély is nagy. Csapadék elszórtan fordul elő, főleg keleten, és sokfelé lesz párás a levegő. Mindeközben a magasban melegedés zajlik.

Ha érzékeny, akkor alvászavarokat is tapasztalhat, emellett koncentrálási problémák és ok nélküli álmosság, fáradékonyság is jelentkezhet. A fáradtsága ellenére ingerlékenységet, akár ok nélküli stresszt is tapasztalhat, a tartós rosszkedv az egész közérzetére negatív hatással lehet. A fényhiány az idegrendszert is igénybe veszi.

Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli a párás időszak, amennyiben ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor továbbra se hanyagolja a reggeli, kímélő átmozgatást, de az is jót tesz, ha folyamatosan melegen tartja a sajgó végtagokat

A párás levegő kedvez a kórokozók terjedésének, ezzel együtt ha nem öltözik megfelelően, akkor a megfázás veszélye is növekszik. A téli időszakban a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vitamin-utánpótlásra: fogyasszon naponta legalább háromszor friss zöldséget és gyümölcsöt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához