Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken nehéz nap vár a fejfájósokra

orvosmeteorológia, fejfájás, front, karácsony

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a szokatlan enyheség nagy terhelést okozhat majd a szervezetünknek!

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a magasban történő gyakori légtömegváltoásokat. Ha ön is visszatérő fejfájást tapasztal, ingerült, esetleg alvászavaroktól szenved, ön is érintett lehet.

Jó vagy rossz a fekete karácsony? Nem is olyan egyszerű a válasz, és az idén nem is megnyugtató, ezt részletezi a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken ismét melegedés zajlik a magasban és kisebb mértékben, de a talajon is, ez okozhat panaszokat az érzékenyeknél. A migréneseknek nehéz napjuk lesz, ezért ha fokozottan érzékeny, akkor tartós tüneteket tapasztalhat. Országszerte folytatódik a magasban zajló melegedés, emellett már a talajon is érezzük a hatását, különösen délnyugaton kúszhat az előző napokhoz képest magasabbra a hőmérő higanyszála.

Az egyik legjellemzőbb körülmény, hogy fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség. Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, próbáljon sokat pihenni! Ha vérnyomás-ingadozás gyötri, szintén a kímélő napi program javasolt, különösen a karácsony előtti stresszes szituációkat ajánlott tudatosan elkerülni. Keleten emellett továbbra is a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésre számítson, így ha erre hajlamos, akkor egész napos végtagfájdalmak kínozhatják.

Nagy a fertőzésveszély, a megenyhült, párás idő kedvez a kórokozók terjedésének. Az egész téli időszakban fontos a folyamatos C-vitamin bevitel, az immunrendszerének szüksége van az erősítésre.

Szabadtéri tevékenységek

A hőérzet javul, de a többfelé megélénkülő szél miatt kissé hidegebbet lehet érezni, mint a mit a hőmérők mutatnak. Ugyan folytatódik az enyhülés, reggel még ezt kevésbé lehet érezni, illetve a sapkára, kesztyűre most is szükség lehet!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához